Jumala korvaa menettämäsi vuodet!

“Minä hyvitän teille ne vuodet, jolloin sadon söivät sirkat ja niiden toukat, vaeltajasirkat ja kalvajasirkat, tuo suuri sotajoukko, jonka lähetän teidän kimppuunne” (Joel. 2: 25).

Jumala lähetti Israelin kansalle ankaria tuomioita, koska he olivat kääntyneet Hänestä pois ja etsivät apua epäjumalilta. Israelin kansa joutui kurjuuteen ja he riutuivat Jumalan kurituksen alla. Elämä valui heillä hukkaan ja vuodet toisensa jälkeen olivat yhtä nääntymystä.

Onko sinusta tuntunut siltä, että elämäsi valuu hukkaan? Oletko kokenut elämäsi tuhoutuvan omien väärien valintojesi tähden? Tuntuvatko viimeiset vuotesi siltä, että haluaisit unohtaa ne tai korjata niiden aikana tapahtuneet epäonnistumisesi? Oletko ollut sisäisten taistelujesi suhteen kuin jatkuvassa harmaudessa tai koetko yksinhuoltajana arjen painavan liian raskaana päälläsi?

Jumalan Sana kutsuu meitä Jeesuksen luokse tänään: “Kääntykää minun puoleeni, tehkää niin koko sydämestänne” (Joel. 2: 13). Meitä kutsutaan luovuttamaan Hänelle epäonnistumisemme ja sivuraiteemme. Saamme antaa Jeesuksen käsiin hukkaan valuneet vuotemme ja tiedätkö mitä? Jumala lupaa korvata ne meille! Tämän Jumalan armon suhteen minulta loppuvat sanat, mutta usko tämä: jollakin tavalla – salatulla ja ihmeellisellä – Jumala hyvittää sinulle raskaat aikasi ja sydäntä särkevät ahdistuksesi.

Raamattu vakuuttaa, että kaikki yhdessä myötävaikuttavat Jumalan lasten parhaaksi. Uskallatko uskoa tämän? Kaikki tarkoittaa myös niitä kaikkia asioita, joita syvimmin varjelet sydämesi kätköissä ja pelkäät, että ne paljastuisi toisille.

Tähän lopuksi sopii aiheeseen liittyvä esimerkki. Mooses sai kokea epäonnistumisensa jälkeen kovaa Jumalan koulua 40 vuoden ajan. Olen varma, että hän lampaita paimentaessaan koki elämänsä ja kutsumuksensa valuvan hukkaan. Mutta noina vuosina hän oppi reitin Siinaille ja sieltä Kanaanin maan rajalle. Ehkä sinäkin opit omina “hukkaan heitettyinä” vuosinasi reitin ristille? Ehkä tulee se päivä, jolloin saat olla viemässä Jumalan nääntynyttä kansaa sinne samaan paikkaan, ristin juurelle? Silloin tiedät: Jumala on korvannut kokemasi kivut ja särkymiset, niillä on ollutkin tarkoitus!

IMG_2276

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: