Hyvä Paimen tuntee kipusi

Johanneksen evankeliumin luvussa 10 on erittäin hoitavaa ja lohdullista Jeesuksen opetusta. Sinun kannattaa lukea tämä.

Ensiksi Jeesus kertoo, että Hän hyvänä Paimenena tuntee jokaisen lampaansa. Hakiessaan lampaansa lammastarhasta Hän kutsuu jokaista nimeltä – paimen todella on nimennyt lampaansa. Lampaat kuulevat paimenensa äänen, koska se on tuttu, turvallinen ja lämmin.

Kutsuessaan lampaansa tarhasta ulos paimen tarkastaa jokaisen lampaansa kunnon erikseen. Samoin hän tekee tuodessaan lampaansa pitkän päivän jälkeen takaisin lammastarhaan. Hän tarkasti havainnoi lampaidensa terveyden, hyvinvoinnin ja tilan. Hän näkee, jos joku on ontuva, jos joku on väsynyt tai jos joku ei ole saanut riittävästä ravintoa. Paimen tietää senkin, että hänen lampaansa eivät pysty lepäämään ilman apua ja niin hän poistaa kiusaavia hyönteisiä näiden turkistaan – Hän tekee kaikkensa lampaidensa hyvinvoinnin eteen.

Jos kävisi niin, että paimen päivän päätteessä laskiessaan lampaidensa lukumäärää huomaisi, että yksi puuttuu laumasta, hän tulisi levottomaksi ja surulliseksi. Paimen jättäisi laumansa tarhaan ja lähtisi etsimään kadonnutta. Hän tietää, että lammas ei löytäisi takaisin kotiin vaan eksyneenä tärisisi jonkun kiven tai painauman takana. Paimen etsisi niin pitkään, kunnes löytäisi menettämänsä lampaan. Paimenen täytyisi kantaa lammas kotiin, koska tämä ei pelon ja erosta johtuvan ahdistuksen johdosta pystyisi kävelemään edes talutettuna.

Sitten Jeesus sanoo heti tämän jälkeen olevansa portti, josta lampaat menevät sisälle ja löytävät laitumen. Laidun edustaa sitä paikkaa missä lammas lepää, syö, on turvassa ja voi hyvin. Koetko sinä sellaista laitumella oloa? Jos et, niin tiedä, että Jeesus ja vain Jeesus on porttina hengelliseen hyvinvointiin ja lepoon.

Tässä on myös syvempi totuus: Jeesus on portti kaikkeen Jumalan tahtoon ja kaikkeen hengelliseen täyteyteen ja voittoon. Mikä ikinä onkaan ongelmamme tai puutteemme, meidän ei tarvitse etsiä vastausta mistään muualta. Saamme kulkea Jeesuksen luokse ja Hän avaa meille aina ja jatkuvasti taivaan rikkauksia. Tarkennan: Hän itse on nuo rikkaudet.

Jeesus tuntee tarkasti tämän hetkisen tilanteesi. Hän tuntee sinun kipusi ja puutteesi. Ja Hän sinun hyvänä paimenena on ottanut sinusta täydellisen vastuun. Olet siis turvassa!

lampaat

Tekijä: Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

Yksi ajatus artikkelista “Hyvä Paimen tuntee kipusi”

  1. Kiitos tästä Hyvä Paimen kirjoituksesta! Tulin uskoon -84 luterilaisen kirkon piirissä. -86 liityin helluntaiseurakuntaan. Elämässäni on ollut monta vaihetta ja pimeää laaksoa sen jälkeen. Helluntailaisuudesta tuli koti…joskin täynnä sääntöjä ja ahdistavaa johtotason mielivaltaista paimentamista…voi, monenmoista on tullut nähtyä ja koettua. -Kaksi vuotta sitten kun muutimme mieheni kanssa toiselle paikkakunnalle sanouduimme irti myös helluntaiseurakunnasta ja liityimme uudelleen luterilaiseen seurakuntaan. -Ystävät ovat poissa, olemme aika yksin mutta vaatimuksen pakko, lainalainen kuuliaisuus seurakuntaan on poissa ja tämä tekstisi tuli suoraan tilanteeseemme. Jeesus on paimenemme! Olemme Hyvän Paimenen hoidossa ja laumassa ja Hän tietää mitä tarvitsemme nyt! -Riitta ja Ari.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: