Pienet vihreät tomaatit

Meillä on pienen punaisen tupamme takapihalla pikkuinen vanha lasitettu kasvihuone. Katselin sitä aina kesällä istuessani remonttitauoilla. Jotenkin kasvihuone alkoi puhumaan minulle omaa hengellistä puhettaan ja puhe on jatkunut edelleen.

Ajattelen että me olemme Jumalan kasvihuoneita. Jumala on pelastanut meidät armosta, Poikansa sovitustyön kautta ja meissä asuu Jumalan Siemen.

Kasvihuone vaatii ilmeisen paljon työtä ja oikeat olosuhteet, jotta kasvatettavat tomaatit, kurkut ja muut vihannekset olisivat loppukesästä kypsiä ja maukkaita. Kasvihuone saattaa kärsiä kuivuudesta, ravinteiden puutteesta, huonosta maaperästä tai ylimääräisistä haittakasveista.

Herra Jeesus on ylivoimaisen hyvä kasvihuoneidemme hoitaja. Hän tekee karsinta- ja kitkentätyöt taidokkaasti ja mittaa päivittäin oikeat ravinteet.

Jos menet kasvihuoneeseen keskellä kesää, saatat nauraa pienillä vihreille tomaateille. Saatat jopa ajatella, että “tänä kesänä kasvimaan vastuuhenkilö on epäonnistunut”. Mutta keskeneräistä työtä ei saa arvostella.

Yhdestä asiasta olen varma: Jeesus ei jätä vastuullensa ottamaa kasvimaata ilman tarvittavaa hoitoa. Sinä olet Jumalan kasvimaa ja voit luottaa siihen, että sinusta pidetään tarkkaa huolta. Sinulle säädellään päivittäin oikeat ravinteet.

Rukoilisitko kanssani tähän loppuun? Herra, kiitos että sinä olet valinnut minut omaksesi. Kiitos, että saan luottaa huolenpitoosi. Anna minulle tänään tarvittavat ravinteet. Haluan antaa sinulle luvan myös kitkemiseen. Näytä Herra Jeesus, mitä sinun armosi saa aikaan kasvimaissamme. Aamen.

nature-plant-vine-fruit-flower-summer-597052-pxhere.com

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: