Eloon kuolleet luut!

“Herra sanoi minulle: `Ihminen, voivatko nämä luut herätä eloon?´Minä vastasin: ´Herra, sinä sen tiedät.` “ (Hes. 37: 3)

Profeetta Hesekiel sai nähdä merkillisen näyn. Hän oli laaksossa kuolleiden ihmisten seassa. Ihmiset olivat olleet kuolleina jo niin pitkään, että niistä oli hävinneet kaikki lihakset ja jänteet. Hesekiel katselikin kuolleiden luiden rykelmää. Jumala haastoi Hesekieliä kysymällä, vieläkö luut voisivat herätä eloon – voisiko ne jälleen muodostaa ihmisiä?

Voi, miten me monet kyselemmekään tätä samaa kysymystä itseltämme! Menneisyys on repinyt meiltä ihon rikki ja elämän sisältö ja tarkoitus ovat kadonneet. Saatamme kokea olevamme kuin kuolleita luita, vailla toivoa elämästä. Pystyisikö edes Jumala herättämään meitä eloon?

Hesekiel sai nähdä jotain uskomatonta. Luut alkoivat kalista ja pian niistä muodostui jälleen ihmisiä. Mahdoton oli muuttunut hetkessä mahdolliseksi. Mikä hetki sitten oli ollut kuolleen toivotonta, oli muuttunut uudeksi elämäksi.

Mikä sai aikaan muutoksen? Jumalan Sana. Hesekielin piti lausua kuolleille luille Jumalan sanat ja niin niihin alkoi virrata muodonmuuttavaa elämää. Sama lainalaisuus toimii tänäänkin ja se on totta myös meidän elämässämme.

Olemme sen monesti kokeneetkin: joku Raamatusta lukemamme teksti tai kuuntelemamme raamattuopetus on iskenyt voimallaan keskelle mahdotonta elämäntilannettamme. Sydämemme on ollut hetkessä täynnä iloa ja toivoa vaikka itse olosuhteet ovat säilyneet samana. Olemme kohdanneet Jumalan Sanan eli Raamatun välityksellä.

Voiko Jumala siis tuoda sinun elämääsi tänään toivoa ja elämää? Voi. Haluaako Hän tehdä sen? Kyllä. Miten Hän sen tekee? Hän lähettää elämääsi Hesekielejä, jotka välittävät sinulle Jumalan sanoja Raamatusta. Niitä kuunnellessasi (tai lukiessasi) et kuuntele vain ihmissanoja, vaan vastaanotat Jumalan uuttatekevää ja luovaa voimaa.

IMG_7483

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: