Millainen Isä sinulla on?

”Filippos sanoi hänelle: `Herra, näytä meille Isä, niin me tyydymme siihen.´” (Joh. 14:8)

Minun jumalakuvani on ollut hyvin ahdistava. Johtuen omasta isäsuhteestani, Taivaan Isä on ollut minulle vaativa, ankara ja tuomitseva. Olen kokenut Hänet sellaisena, joka jatkuvasti osoittaa minulle rimaa, jota en kykene ylittämään.

Ankara jumalakuva vaikuttaa hengelliseen elämään ratkaisevalla tavalla. Sen tähden monet kristityt yrittävät jatkuvasti ansaita Jumalan rakkautta ja huomioita lukuisilla tekemisillään tai kieltäytymisillään. Ja monet uupuvat huomatessaan, etteivät saavuta Jumalan hyväksyntää. Ankara jumalakuva vaikuttaa myös välinpitämättömyyttä; jos kerran Jumala ei kuitenkaan hyväksy minua, ei ole väliä miten elän?

Filippos pyysi Jeesusta osoittamaan, millainen Jumala todellisuudessa on? Jeesus vastasi, että Hänessä näkyi Isän koko olemus. Millaisen Isän me Jeesuksessa näemme? Evankeliumeista huomaamme, että Hän oli täynnä myötätuntoa kärsiviä kohtaan ja alinomaa puolusti alaspainettuja. Hän etsi syrjään jääneitä ihmisiä ja jokainen ihminen oli Hänelle tärkeä. Hän osoitti opetuslapsilleen rakkautta loppuun saakka, pesi heidän jalkansa ja lupasi olla heidän kanssaan kaikissa heidän taisteluissaan. Hän kutsui uupuneita ja syntisiä luokseen ja lupasi lahjoittaa heille Elämän. Hän taisteli oikeudenmukaisuuden puolesta ja tahtoi murtaa muureja, jotka oli rakennettu ihmisten ja Hänen väliin.

Koska oma jumalakuvani on ollut vinoutunut, olen kapinoinut, vastustellut, vältellyt ja joskus toiminut tahallani Hänen tahtoaan vastaan. Olen halunnut kokea, rakastaako Jumala minua todella sellaisena kuin olen? Hän on rakastanut. Hän on ollut kanssani silloinkin, kun olen kääntänyt Hänelle selkäni. Hän on ollut kanssani uskollinen, sitoutunut ja päättäväinen Isä. Lukemattomia kertoja olen eksynyt ja huomannut, että minut on löydetty ja kannettu takaisin Hänen yhteyteensä.

Tiedäthän, että sinullakin on rakastava Isä?

2 thoughts on “Millainen Isä sinulla on?

  1. Erittäin hyvä kirjoitus minunkin Jumalan kuva on ollut samanlainen kun sinulla. Täysin vääristynyt

  2. Minullakin kuvassani vääristymiä. Oman isäni tiedän kyllä rakastaneen minua, mutta turvallisuuden tunne jäi vajaaksi, sillä hän oli usein humalassa.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.