Oletko verkossa kiinni?

”Minun silmäni katsovat aina Herraan, sillä hän päästää jalkani verkosta.” (Ps. 25:15)

Oletko kokenut sen: vaikka kuinka haluaisit kokea avaraa taivasta ja tuntea siipiesi kantavan sinua, joudut yhä uudestaan jaloistasi verkkoon kiinni?

Verkot ovat niitä asioita, jotka vetävät meidän tylysti maan pinnalla ja murskaavat haaveemme. Ne vievät elämästämme keveyden ja ilon. Elämä muuttuu yhdeksi selviytymistaisteluksi asioiden kanssa, jotka iskevät meidät yhä uudestaan rähmälleen.

Minusta Daavid lausuu jotain uskomatonta: Hän katsoo verkossa olleessaan Herraan. Hän odottaa Herran auttavan Häntä. Hänellä taisi olla niin monta epätoivoista taistelua vaikeuksien kanssa, että Hän suosiolla luovutti asiat Jumalalleen.

Minä en voi sanoa edistyneeni niin pitkälle. Verkkojen ottaessaan minusta otteensa, joudun paniikkiin ja alan itse selvittää itseäni vapaaksi. Ja kun keskitän kaiken huomioni maanpäällisiin, unohdan Taivaan.

Raamattu kutsuu meitä jatkuvasti elämään lupausten varassa. Se tarkoittaa, ettemme laske elämämme olosuhteita ja tulevaisuuden näkymiämme vain realistisen matematiikan avulla. Otamme huomioon Vapahtajamme Herran Jeesuksen.

Jeesus tahtoo nostaa meidät lentoon uskon siivin. Verkot saattavat olla jaloissa, mutta sydän on taivaallisissa. Vaikeudet saattavat jatkua, mutta me katsomme Herraamme luottavaisina. ”Aina” – sanoisi Daavid tähän perään.

One thought on “Oletko verkossa kiinni?

  1. Tässäkin me voimme pyytää Jumalalta apua. Sanoa että olen siinä pisteessä että en tiedä minne kääntyä tai mitä tehdä. Anna minulle uskoa ja voimaa luottaa siihen että sinä viet minut kaiken tämän läpi.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.