Varo Paholaista!

”Vastustakaa häntä uskossa lujina! Tehän tiedätte, että samat kärsimykset täytyy veljiennekin kestää maailmassa.” (1. Piet. 5:9)

Hän on voitettu vihollinen mutta samalla edelleen vaarallinen vastustaja. Hän vihaa Kristusta ja jokaista kristittyä. Hänen tuhovimmansa on lakkaamaton ja hän tekee työtään jatkuvasti.

Hän on Jeesuksen mukaan valehtelija. Sanat ovatkin hänen vaarallisen aseensa. Sanoillaan hän haluaa erottaa meidät Kristuksen armosta.

Taistelukenttänä on mielemme. Sinne Paholainen istuttaa valheellisia ajatuksiaan ja esittää, että ne ovat meidän omiamme. Monesti hän myös esiintyy Jumalana käyttäen Raamatun jakeita. Meidän on hyvä muistaa, että vihollisemme osaa Raamatun jokaisen jakeen.

”Onko Jumala todella sanonut?”, on eräs hänen tunnettu vuorosanansa. ”Jaksaako Jumala rakastaa tuollaista kristittyä?”, on yksi hänen lempivalheistaan. ”Ei Jumalaa kiinnosta kärsimyksesi”, ”Olet tehnyt sen viimeisen virheesi”, ”Katso nyt, ei Jumala auta sinua”, ovat hänen teräviä keihäänkärkiä.

Pietari tiesi Paholaisen toimintamallit ja siksi hän muistuttaa meitä: Et ole kärsimyksessäsi yksin. Juuri vastoinkäymisten ja kärsimysten, synnin ja epätoivon hetkillä Paholainen tulee Raamattunsa ja valheidensa kanssa. Juuri silloin hän yrittää tuhota meidät varastamalla uskomme. Hän ei vihaa mitään niin paljoa, kuin yksinkertaista luottamusta Herraan Jeesukseen Kristukseen.

Jokainen meistä on joutunut hänen maalitaulukseen. Saatanan valheet pyrkivät kääntämään katseemme itseemme ja kokemaan itsemme täysin toivottomiksi.

Kuinka erilaisia ovatkaan Jumalan sanat! Ne tuovat aina tullessaan iloa, toivoa ja levollisuutta. Ne nostavat katseemme itsestämme kohti Kristusta ja juuri sillä tavalla saavat sielumme ylös pohjamudista.

”Vastustakaa häntä uskossa lujina”. Usko pitää kiinni rakastavasta ja armollisesta Kristuksesta olosuhteista huolimatta.

2 thoughts on “Varo Paholaista!

  1. Hän joka on meissä on suurempi kuin se joka on maailmassa.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.