Rakkautta yli kohtuuden

”Kaukaa ilmestyi minulle Herra ja sanoi: Ikuisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden olen vetänyt sinua puoleeni armosta” (Jer. 31: 3).

Viime aikoina olen ollut kuin kyvytön seurustelemaan Herran kanssa. Olen yrittänyt ja syyttänyt itseäni joutuen vain aina syvempään itsesääliin. Olen ajatellut olevani Jumalan rakkauden ja huolenpidon ulkopuolella.

Jeremia kirjoitti, että Herra ilmestyi hänelle ja kansalle kaukaa. Eikö tämä ole ihana kuva siitä, kuinka Herra tulee luoksemme juuri silloin, kuin sitä vähiten ansaitsisimme ja osaisimme odottaa? Hän murtautuu läpi syntiemme, epäuskomme ja itsesäälimme ja haluaa kertoa omista ajatuksistaan meitä kohtaan.

Herra ei välttämättä muuta olosuhteitamme. Mutta Hän tahtoo vakuuttaa, että Hän rakastaa meitä yli epäonnistumistemme ja heikon hengellisen elämämme.

Keskellä omaa itsesyytöstäni eräs ystäväni soitti ja sanoi: ”Muistatko Jaakko, että Jeesus rakastaa sinua?” Aloin itkeä. Juuri sen olin unohtanut. Itseasiassa juuri siitä unohduksesta seurasi pahoinvointi.

Jos tänään tietäisit, miten paljon sinuakin rakastetaan! Epäilyksen ja huonommuuden myrskypilvet joutuisivat väistymään ja saisit olla Jumalan lupauksen valossa.

Sinua rakastetaan, vaikket jaksa tänään ottaa yhtään askelta suuntaan tai toiseen. Uskalla olla rakastettu ja tulet huomaamaan, mitä kohtuuton rakkaus saa sinussa aikaan!

One thought on “Rakkautta yli kohtuuden

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.