Huolenpitoa vailla vertaa

”…jotta ruumiissa ei olisi eripuraisuutta vaan kaikki jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toisistaan” (1. Kor. 12:25).

Onko sivulta koskaan venähtänyt nilkka? Muistatko millaista kipua se tuotti ja kuinka kaikki ajatuksesi ja toiveesi keskittyivät pienen hetken ajan kipeän kohdan ympärille?

Nilkka kääritään siteeseen ja sille annetaan sopivaa hoitoa. Kylmä- tai kompressiohoito vaativat käsiä mukaan yhteiseen avunantoon. Muut ruumiin jäsenet tottelevat päältä saamiaan ohjeita. Kaikki toimivat yhden hyväksi.

Jokainen kristitty on osa Jeesuksen Kristuksen ruumista. Kun yksikin ruumiinosa kärsii, Jeesus tuntee kipua ja tahtoo hoitaa vaurioituneen osan kuntoon.

Kristuksen ruumiissa toimii ”yksi kaikkien, kaikki yhden” -ajattelu niin pitkään, kun aivot saavat viestiä signaalia muulle keholle. Jos kristittyjen välillä on halveksuntaa, juoruilua ja alaspainamista, komentokeskuksen viestit ovat estyneet.

Toiset ruumiin jäsenet ovat vahvempia mutta vain siksi, että ne pystyisivät sitä voimakkaammin hoitamaan heikompia tovereitaan.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.