Keskellä hyvyyden katsetta

”’Jokainen, joka on Isältä kuullut ja oppinut, tulee minun tyköni” (Joh. 6: 45).

Jeesus kertasi Vanhan Testamentin opetusta tulevasta Uudesta liitosta, liitosta, joka alkoi syntymäihmeellä pienessä Betlehemiläisessä seimessä.

Jeesuksen aikaiset Kirjoitukset ennustivat, että tulisi aika, jolloin Jumalan omat kuulevat Hänen äänensä ja tulevat suoraan Hänen opettamikseen.

Nämä ennustukset eivät varmasti olleet Kirjoituksiin perehtyneiden mielessä, kun he näkivät Jeesuksen nuhruisen ja monin tavoin puutteellisen seuraajajoukon. Mutta Jeesus tarkensi: juuri Hänen luokseen tulleet heikot, ongelmaiset ja kuvitteellisella hengellisellä asteikolla mitättömät olivat Isän opettamia ja ohjaamia.

Jos olisin ollut yksi syntisenä pidetty yksinhuoltajaäiti Jeesusta piirittävässä väkilaumassa, olisin tuskin mieltänyt itseni Jumalan opettamaksi?

Kun olen tänään yksi sivuun heitetty ja ongelmainen ihminen, jolla on jäljellä enää hentoinen usko Vapahtajan hyvyyteen, voisinko uskoa olevani juuri Isän opettamana ja opastama?

Isä tuntuu ohjaavan omiaan salattuja tapoja käyttäen, ohjaten tavalla, jotka aukeavat vain uskon aistein.

Jeesuksen esimerkkiä soveltaen: Isän tarkin huolenpito on juuri siellä, missä sitä ei huomata laisinkaan. Ehkä siihen luottaen sinäkin saisit tänään uskoa, että olet keskellä Isän hyvyyden katsetta?

Tekijä: Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

Yksi ajatus artikkelista “Keskellä hyvyyden katsetta”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: