One thought on “Jumalan hylkäämänä?

  1. Martti Lutherilta olen oppinut näkemyksen, jonka mukaan Jeesus lepäsi haudassa sapatin, pe illasta klo 18sta la iltaan klo 18aan. Luther toteaa omaan nasevaan tapaansa: “Hän ei liikuta kättä ei jalkaa, ei kieltä ei suonta.” Kuten Jumalakin lepäsi 7.päivän luomistyönsä jälkeen, niin Jeesuskin lepäsi oman tehtävänsä suoritettuaan.

    Ajattelen siis, että Jeesus oli lankalauantain kuoleman unessa. Hän ei tehnyt mitään, ei edes ajatellut tai kokenut mitään, ei edes Jumalan etäisyyttä, hänhän oli jo kaiken täyttänyt. Tuskin siis kärsimys jatkui enää haudassa.

    Tästä syystä en ajattele myöskään, että hän juuri tuona päivänä olisi käynyt Tuonelassa saarnaamassa. Tämä ajatus saattaa olla ristiriidassa Apostolisen uskontunnustuksen kanssa, mutta ei sen kanssa, mitä Pietari kirjoittaa. Pietarin kirjeessä mainitaan, että “hänet tehtiin eläväksi hengessä, jossa hän myös meni ja saarnasi…” Tästä voisi päätellä, että hän kävi Tuonelassa julistamassa vasta ylösnousemuksensa jälkeen. Hänhän palasi Isän luo vasta helatorstaina, 40 pv ylösnousemuksensa jälkeen. Mitä hän teki ja missä oli tuon ajan?

    Tämä on oma näkemykseni, mutta en halua kiistellä siitä. Raamattu antaa kovin niukan tiedon asiasta, joten voi päätyä erilaisiin näkemyksiin.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: