7 thoughts on “Jaksatko rakastaa minua?

  1. Aja varovasti .. kiitos remontti ohjeituksesta

  2. Moi Jaakko!Nyt on ”pakko ” antaa palautetta,sillä yleensä nautin kuunnella sinua,mutta tämä kerta oli kyllä poikkeus-suorastaan surkea oli puheen laatu,ei siis sinun vaan se hurja kohina,rätinä,mikä lie olikaan🤭Tuo autonauhoitus ei ehkä ollutkaan hyvä vaihtoehto.Mietin,että yrittiköhän Isä näin osoittaa,että autoilu on keskittymistä varten ja muut tärkeät asiat hoidetaan muualla🤔Jätin kesken juttusi,harmi,koska siellä olisi varmasti ollut paljon annettavaa.Halaus sinulle!Marjo

  3. Hei. Jumalan rakkaus on mietityttänyt paljon viimeisen puolen vuoden aikana, ja laitoin viestiä ota yhteyttä-osioon, mutta en saanut keneltäkään vastausta. Syy pohdinnalle on raamatun ikävät kertomukset kuten tulva, Jobin kärsimykset, ohjeet orjuudesta ja jumalan rohkaiseminen tappamaan välillä jokaisen lapsenkin.
    Haluaisinkin kysyä keneltä vain joka vastaa, että miten tämänlaisia ristiriitoja tulisi tulkita rakkauden näkökulmasta.
    Kiitos mahdollisista vastauksista.

  4. Vastaus Terolle.

    Kiitos paljon vastauksestasi. Sain uusia näkökulmia näihin ristiriitaisiin kertomuksiin liittyen. Ja tuo kirjavinkki on hyvä.

    Mietin vain kahta asiaa pastorien vastauksiin liittyen. Kimmo sanoo että raamatun kertomukset kuvaavat sen ajan kulttuuritilannetta, ei nykytilannetta. Tästä herää kuitenkin itselleni vaikea kysymys, miten ihmeessä minun pitäisi tietää miten tulkita raamatun kertomuksia? On vaikea uskoa sellaista ihmistä, joka sanoo tulkitsevansa oikein raamattua, koska tulkitsijoita on niin paljon.

    Ismo sanoi, että jumala poisti jumalattomien keskittymän, jotta synnin määrä vähenisi. Jumala myös kohdisti tuomion vain niille, jotka hylkäsivät rauhantarjouksen. Tämä on ehkä vaikein teema omassa hengellisyydessäni, sillä tuo kuulostaa siltä, että jumalattomien pitää ottaa porkkana tai saavat kepistä. Onko kyse silloin rakkaudesta, jos heidät pitää tuhota, koska he eivät uskollisia jumalalle? Jos minulla olisi lapsia, ja he eivät haluaisi olla tekemisissä kanssani, en haluaisi heille kuolemaa koska rakastan heitä. Tai toinen esimerkki, onko mitään mitä lapseni voisi tehdä, että hän ansaitsisi ikuisen kadotuksen? Mielestäni mikään rikos ei ole sen arvoinen.

  5. Kiitos taas näistä näkökulmista. Harmi ettei tuota kirjaa löytynyt ainakaan paikallisesta kirjastosta. Jos vielä sen verran vaivaan, että kysyn mitä mieltä olet joutuuko ateistit ja agnostikot siis kadotukseen, koska heillä ei ole suhdetta jumalaan? Tästä taitaa olla monta eri käsitystä raamatussa itsessään. Pelko kadotuksesta on jäänyt pelottamaan nyt kun on alkanut kyseenalaistamaan omaa uskoa.

  6. Ikävä,Jaakko Sinun sielunhoidollisia,rakkaudellisia opetuksia Raamatusta ja elämäsi kautta.Jatka,Jaakko kiltti,rohkeasti!

  7. Kiitos Terolle paljon avusta näissä kysymyksissä. Autoit paljon saamaan uusia näkemyksiä ja toivon, että löydän nuo kirjat jostain vielä.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.