12 vastausta artikkeliin “Jaksatko rakastaa minua?

 1. Seuraavaa kahvikupillista olikin jo odotettu! ☕️

  Kuinkas kävikään? Minulla oli tätä kirjoittaessa kupillinen kahvia seuranani, kun videota katselin!

  Tärkeitä totuuksia, Jaakko, toit esille!
  Room. 8:28-39, Heprealaiskirje 13:5-6.

  Päiväni sai uuden suunnan, kiitos tämän videon.

  Oman elämäni remontin keskelle tällaista kahvia kaipasinkin! ☕️🤕

  Jatka, Jaakko, Herran työtä. Todella tärkeää!

  Herralle kiitos videon sanomasta!

 2. Aja varovasti .. kiitos remontti ohjeituksesta

 3. Moi Jaakko!Nyt on ”pakko ” antaa palautetta,sillä yleensä nautin kuunnella sinua,mutta tämä kerta oli kyllä poikkeus-suorastaan surkea oli puheen laatu,ei siis sinun vaan se hurja kohina,rätinä,mikä lie olikaan🤭Tuo autonauhoitus ei ehkä ollutkaan hyvä vaihtoehto.Mietin,että yrittiköhän Isä näin osoittaa,että autoilu on keskittymistä varten ja muut tärkeät asiat hoidetaan muualla🤔Jätin kesken juttusi,harmi,koska siellä olisi varmasti ollut paljon annettavaa.Halaus sinulle!Marjo

 4. Ei se hyvä sanoma autoilun alle hukkunut. Minulla oli eilen merkittävä tarve, enkä siksi antanut videon epäkohtien häiritä minua.

  Sanoma oli tärkeintä, ei tyyli niinkään.

  Siltikin jopa itsekin kuuntelisin mieluummin tallenteita ei-tien-päältä…

  Jatka, Jaakko, Herran työtä.

  T. Herraa alati tarvitseva.

 5. Hei. Jumalan rakkaus on mietityttänyt paljon viimeisen puolen vuoden aikana, ja laitoin viestiä ota yhteyttä-osioon, mutta en saanut keneltäkään vastausta. Syy pohdinnalle on raamatun ikävät kertomukset kuten tulva, Jobin kärsimykset, ohjeet orjuudesta ja jumalan rohkaiseminen tappamaan välillä jokaisen lapsenkin.
  Haluaisinkin kysyä keneltä vain joka vastaa, että miten tämänlaisia ristiriitoja tulisi tulkita rakkauden näkökulmasta.
  Kiitos mahdollisista vastauksista.

 6. Nimimerkki “Pohdiskelen”,
  kysyin parilta pastorilta asiasta, kun ajattelin, että oma vastaukseni ei olisi tarpeeksi tyhjentävä. Jobin juttuun tosin olisin osannut vastata ihan itsekin, on meinaan sen verran rankkaa elämää takana ja koettelemukset yhä vain jatkuvat…

  Suosittelen sinulle kirjaa “Onko Jumala moraalihirviö?”, jonka on kirjoittanut Paul Copan. Googlaa. Pitäisi löytyä. Luulisi löytyvän kirjastostakin…

  Alla myös pastoreiden vastaukset.

  Pastori Kimmo:
  > Job: Jumala vei Jobin syvempään suhteeseen kanssaan ja käytti Jobin tapausta auttamaan monia kärsiviä. Orjuus sallittiin mutta sitä ei käsketty. Sodat on hyvä ymmärtää sen ajan kulttuurin näkökulmasta, jolloin huomio kiinnittyy eri asioihin, kuten kieltoon ottaa ryöstösaalista tietyissä sodissa. Teksti kuvaa Jumalan sanomaa siinä historiallisessa kulttuuritilanteessa eikä Jumalan ajatonta ideaalia kaikkina aikoina.

  Pastori Ismo:
  > Rakkauden näkökulma näkyy siinä että tuomiot koskevat ihmisiä ja kansoja jotka ovat hylänneet Jumalan rauhantarjouksen ja ovat päättäneet etsiä jotain muuta kuin Jumalaa tietoisesti. Oli sitten kyse Sodoman kaltaisista paikoista tai Nooan aikalaisista. Jumala halusi poistaa jumalattomien keskittymän Jumalaa uskovien tieltä. Rakastaminen olisi vain lisännyt synnin määrää.

 7. Vastaus Terolle.

  Kiitos paljon vastauksestasi. Sain uusia näkökulmia näihin ristiriitaisiin kertomuksiin liittyen. Ja tuo kirjavinkki on hyvä.

  Mietin vain kahta asiaa pastorien vastauksiin liittyen. Kimmo sanoo että raamatun kertomukset kuvaavat sen ajan kulttuuritilannetta, ei nykytilannetta. Tästä herää kuitenkin itselleni vaikea kysymys, miten ihmeessä minun pitäisi tietää miten tulkita raamatun kertomuksia? On vaikea uskoa sellaista ihmistä, joka sanoo tulkitsevansa oikein raamattua, koska tulkitsijoita on niin paljon.

  Ismo sanoi, että jumala poisti jumalattomien keskittymän, jotta synnin määrä vähenisi. Jumala myös kohdisti tuomion vain niille, jotka hylkäsivät rauhantarjouksen. Tämä on ehkä vaikein teema omassa hengellisyydessäni, sillä tuo kuulostaa siltä, että jumalattomien pitää ottaa porkkana tai saavat kepistä. Onko kyse silloin rakkaudesta, jos heidät pitää tuhota, koska he eivät uskollisia jumalalle? Jos minulla olisi lapsia, ja he eivät haluaisi olla tekemisissä kanssani, en haluaisi heille kuolemaa koska rakastan heitä. Tai toinen esimerkki, onko mitään mitä lapseni voisi tehdä, että hän ansaitsisi ikuisen kadotuksen? Mielestäni mikään rikos ei ole sen arvoinen.

 8. Pohdiskelijalle: ellen nyt ihan väärin muista, niin kirjassa “Tapaus Kristus” käsiteltiin sitäkin, kun monet kokee Helvetin epäoikeudenmukaiseksi. Ei taida olla enää juuri missään myynnissä suomeksi, mutta koetapa kirjastosta tätäkin. Kirjan on kirjoittanut Lee Strobel ja kustantaja oli muistaakseni Aikamedia… Todella hyvä kirja!

  Asiaa pitää katsoa Jumalan näkökulmasta, ei syntisen ihmisen näkökulmasta.

  Uskollisuus Jumalalle ei ole pelastuksen mittari. Tähän halpaan menevät monet kristitytkin, eli luulevat niin olevan. Jumala pelastaa yksin armosta uskon kautta, Ef. 2:8-9. Porkkanassa ei siis ole niin paljoa pureskeltavaa kuin luullaan. 🥕😋

  Uskollisuus puolestaan on pyhityksen mittari, ei pelastuksen. Siinä on kyse opetuslapseudesta ja yhteydestä Jumalaan. Siinä on panoksena kristityn mahdolliset palkkiot, ei Taivas/Helvetti.

  Hupsis, nyt taisi mennä jo vähän liikaa teologian puolelle, mutta nämä ovat tärkeitä asioita ymmärtää oikein. Myös/erityisesti kristityille. Olen toki mielelläni avuksi, jos tarvetta on. Mahdollisuuksieni mukaan.

  Odottelen vielä Ismon vastausta.
  Alla on Kimmon uusin.
  > Raamatussa on paljon helppotulkintaista ja myös paljon vaikeatulkintaista ja siltä väliltä. Pidä kiinni siitä, minkä koet ymmärtäväsi. Ole samalla halukas oppimaan lisää ja oikaisemaan näkemystäsi, jos siihen on syytä. Hyväksy se, että Raamattu on liian iso kirja, että sen ehtisi kokonaan ymmärtämään yhden eliniän aikana. Kysele tulkintojen perusteita. Tässä tapauksessa muinaisen Lähi-idän kulttuurihistorian ja sodankäynnin historian ymmärtäminen auttaa. Ja toki, jos selitys ei vakuuta, etsi kaikin mokomin parempaa.

 9. Kiitos taas näistä näkökulmista. Harmi ettei tuota kirjaa löytynyt ainakaan paikallisesta kirjastosta. Jos vielä sen verran vaivaan, että kysyn mitä mieltä olet joutuuko ateistit ja agnostikot siis kadotukseen, koska heillä ei ole suhdetta jumalaan? Tästä taitaa olla monta eri käsitystä raamatussa itsessään. Pelko kadotuksesta on jäänyt pelottamaan nyt kun on alkanut kyseenalaistamaan omaa uskoa.

 10. Voin rukoilla puolestasi, että löydät kirjan jostain!

  “Häiritsevä kysymys Helvetistä” löytyy sit kirjan sivuilta 229-232. Ainakin minun painoksessani…

  Eiköhän kukin meistä ole oman elämänsä ateisti… Voin tässä tunnustaa, että kun asiat ei mene niinku haluaisin, niin käyttäydyn itsekin kuin mikäkin aggressiivinen ateisti… huudan pää punaisena Jumalalle, välillä on jopa Raamattukin lentänyt! Olen yhä vaimolleni auki uuden Raamatun… 😳

  Onneksi pelastus ei ole riippuvainen pyhityksestä, eikä myöskään sen puutteesta!

  Jos olisi, niin pelastuneita olisi tasan nolla.

  No, netti-Raamattuun sinulla varmaankin on mahdollisuus… esim. Raamattu.uskonkirjat.net on hyvä. Jos oot ees kerran elämässäsi uskonut, että Herra Jeesus Kristus, ihmiseksi tullut Jumalan Poika, ristillä sovitti sinunkin syntisi, niin siinä tapauksessa olet pelastunut.

  Tärkeitä teemaan liittyviä jakeita: mm. Joh. 3:16, 1. Kor. 15:1-4, 1. Joh. 2:1-2, 1. Joh. 5:13

 11. Ikävä,Jaakko Sinun sielunhoidollisia,rakkaudellisia opetuksia Raamatusta ja elämäsi kautta.Jatka,Jaakko kiltti,rohkeasti!

 12. Kiitos Terolle paljon avusta näissä kysymyksissä. Autoit paljon saamaan uusia näkemyksiä ja toivon, että löydän nuo kirjat jostain vielä.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: