Kun minulla on Jeesus, niin…

“Hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille hänen tuntemisensa kautta kaiken, mitä voisimme tarvita elämään ja jumalanpelkoon. Hän on kutsunut meidät omalla kirkkaudellaan ja voimallaan.” (2. Piet. 1:3)

Jumalan viisaus ja mittaamaton voima ovat olleet toiminnassa sitä varten, että nyt Hän voi keskittyä lahjoittamaan meille kaiken sen, mitä todellisesti tarvitsemme.

Miten Jumala on lahjoittanut meille kaiken tarvittavan? Jakeleeko Hän lahjapaketteja meille sen mukaan, miten edistymme uskossamme? Ei, Hän on sitonut kaikki hengelliset rikkaudet Hänen Poikaansa, Jeesukseen Kristukseen.

Kun olen eksyksissä, neuvoton ja voimaton, saan kääntyä Herran Jeesuksen puoleen. Silloin saan taas pienen hengellisen välähdyksen siitä, kuinka minun elämäni on uskoontulosta lähtien yhdistetty Hänen elämäänsä.

Pietari käyttää Kristuksessa olevia siunauksia kahdessa muodossa; elämä ja hengellinen elämä. Kaiken sen, mitä tarvitsemme sekä ruumiillisessa että hengellisessä elämässä, saamme Kristuksen tuntemisen kautta. Hän on se Jumala lahja, joka riittää aivan kaikkeen elämäämme.

Kaipaatko siis syvempää hengellistä elämää? Tai kaipaatko Jumalan lupausten toteutumista kohdallasi? Vastaukset ei tule eri paketeissa vaan yhä lisääntyvän yhteyden kautta Kristukseen.

Jumala osoittaa meille kaikkiin ongelmiimme yhtä ratkaisua – Jeesusta. Ja kun saamme näkökenttämme nostettua itsestämme Vapahtajaamme, koemme Hänen yhteydessään sitä alkuperäistä Jumalan luomaa elämää.

Meille on lahjoitettu kaikki: pelastus, Jumalan lapseus, pyhitys ja niin edelleen. Heti päivästä yksi alkaen. Siitä eteenpäin me otamme haltuun niitä lupauksia, jotka ovat kaikki ovat täyttä todellisuutta Kristuksessa.

Kuitenkin niin, että Hänen tahtonsa saa tapahtua yli minun tahtoni.

One thought on “Kun minulla on Jeesus, niin…

  1. Tätä asiaa saa vissiin olla opettelemassa koko elämän… Ihan jo se katseen nostaminen itsestä pois, tuntuu välillä olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa. Tulin lukeneeksi aamulla siitä alati Herraan katsomisesta jonkun jakeenkin (Ps. 25:15), mutta lukeminen on helppoa, käytännön toteutus onkin jo vaikeampaa, kun kaikenlaista muuta pyrkii silmien eteen.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: