Ihmisen käyttöohjekirja

Ainakaan suomalaisen miehen ajatusmaailmaan se ei monesti mahdu; Mikä tahansa vasta hankittu härpäke onkaan käsissä, käyttöohje jää laatikkoon ja tuotetta kasataan omien mielikuvien voimin. Vasta epäonnistumisten jälkeen kuuluu tuskainen huudahdus ”Missä se ihmeen opas olikaan”ja niin palataan lähtöruutuun.

Myös ihmiselle on laadittu käyttöohje. Sen laati ihmisen luoja, Jumala. Hän kirjoitutti Raamatun lukuisten eri ihmisten, aikakausien ja kulttuurien kautta, jotta me tietäisimme, mikä olisi meille hyväksi. Ja toisille.

Jokainen historian aikakausi on jälkeenpäin nimetty omien tunnusmerkkiensä mukaan. Ehkä tämä meidän aikamme nimetään joskus tulevaisuudessa ”kaikkien ohjekirjojen tallaamisen aikakaudeksi”?

Ajattele, että Ikeasta ostetulle, 4-jalkaiselle pöydälle voisi sanoa, että ”älä välitä kokoamisohjeista. Ne vain rajoittavat sinua. Jos sinusta tuntuu, että tahdot olla 3-jalkainen, päätä vain toteuttaa itseäsi. Heitä romukoppaan sinua ahdistavat ohjeet.”

Väärin koottu tuote ei toimi. Väärin itseään toteuttava ihminen särkyy. Kun jätämme piittaamatta Jumalan meidän parhaaksemme tarkoitetun Raamatun, menemme rikki.

Väärin koottu, rikottu ihminen saa kääntyä Luojansa puoleen. Jeesus Kristus tahtoo ottaa elämämme palaset ja näyttää meille, miten ne toimivat parhaiten.

Hän on elävä Käyttöohjekirjamme.

Tekijä: Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: