Älä hullu usko!

“Älä vain luota Jumalaan, eihän siinä ole mitään järkeä!”

“Katso nyt elämääsi rehellisesti ja mieti: kuka tuollaisesta haudasta on koskaan noussut?!”

Juudan Kuningas Hiskia kuunteli Assyrian kuninkaan lähettiläiden vastaavia “rohkaisupuheita”. Pilkkaajat käänsivät veitseä uskon ytimessä: “Älkää kuunnelko Hiskiaa, sillä hän johtaa teidät harhaan sanoessaan: Herra pelastaa meidät” (2. Kun. 18: 32).

Hiskia joutui myöntämään, että hänellä ei ollut mitään edellytyksiä selvitä tilanteestaan. Vastustaja lupasi jopa antaa taisteluun 2000 hevosta, jos Hiskia olisi löytänyt maastaan vastaavan määrän ratsastajia. Niitä ei löytynyt.

Hiskian epätoivoinen tilanne on kirjoitettu ylös meille, jotka kuulemme Kiusaajan samat kuiskaukset. Saatana on erittäin ovela osoittaessaan arkeamme ja kyseenalaistaessaan Jumalan lupaukset. Se tietää kohdallamme, mistä köydestä vetää.

Hiskian paljas luottamus oli lopulta Assyrian valtaisaa armeijaa voimakkaampi. Yön aikana Herran joukot tuhosivat Assyrian leiristä 185000 miestä. Se oli jotain, mikä ei ollut näkäpiirissä ja mitä Hiskia ei voinut kuvitellakaan.

Jumalalta ei lopu keinot, ei koskaan. Se, että me näemme pelkkää mahdottomuutta ei kerro siitä, miten Jumala näkee asiat. Niin, meitä Hän pyytää luottamaan Häneen. Se tarkoittaa asioiden antamista Jumalan käsiin. Niin helppoa usko on!

Julkaissut Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

One thought on “Älä hullu usko!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: