Taivaaseen päässeet todistavat

Eikö olisi hienoa jo etukäteen kuulla taivaaseen päässeiltä kristityiltä “todistus” siitä, kuinka he sinne pääsivät? Me täällä maan päällä kuulemme monenlaisia ehtoja ja teorioita pelastuksesta osalliseksi tulemiseksi eli taivaaseen pääsemiseksi. Miten sinne päässeet näkisivät asian?  Mitä he sanoisivat oman pelastuksensa syistä ja mitä ehtoja he siis samalla laittaisivat meille vielä matkalla oleville? Olemme olennaisimmasta olennaisimman kysymyksen äärellä.

Oletko huomannut, että Raamatussa on yksi kohta, missä pelastuneet kertovat pelastuksensa syyn? Profeetta Jesaja eli n. 700 vuotta ennen Kristusta ja hän sai jo ennakkoon kuulla taivaaseen päässeiden todistuksen. Se menee näin: “Sinä päivänä sanotaan: “Tämä on meidän Jumalamme! Häneen me panimme toivomme, ja Hän pelasti meidät” (Jes. 25: 9).

Jesaja näki sen päivän, kun Jeesus tulee takaisin maan päälle Kuninkaana ja ottaa omansa luoksensa taivaaseen. Se on lopullisen pelastuksen päivä. Jesaja kertoo, kuinka pelastuneet silloin iloitsevat pelastuksestaan. Tämä on heidän todistuksensa: “Me laitoimme kaiken luottamuksemme ja toivomme pelastuksemme asiassa Herraan Jeesukseen ja se toimi! Jeesus oli sanojensa mittainen, Hän pelasti meidät lupaustensa mukaan!”

Huomaatko samalla mitä tästä todistuksesta puuttuu? Siinä ei mainita mitään siitä, mitä pelastuneet itse tekivät tai jättivät tekemättä. Siinä ei myöskään sanota, millaisia he itsessään olivat. Pysähdy tähän hetkeksi. Miten paljon me saatammekaan uurastaa sen takia, että kelpaisimme Jumalalle ja siten pelastuisimme? Miten monesti koemme, ettemme riitä, ja ajattelemme, ettei Jumala voi tällaista syntisäkkiä ottaa luokseen? Ja vaikka kuinka yritämme, saatamme silti miettiä, että miten meidän lopulta käy?

Pelastuneiden ainoa syy pelastukseensa oli Jumalan armo. He olivat ihmisiä, jotka ongelmiensa ja puutteidensa kanssa luottivat Jumalan lupauksiin, toisin sanoen laittoivat toivonsa Jeesuksen sovituskuolemaan. Ja nyt me kuulimme heidän ilohuutonsa: “Se riitti!”

Jumalan armo todella riittää! Laitetaan toivomme Jeesukseen, Hän ei petä meitä.

IMG_6317

2 vastausta artikkeliin “Taivaaseen päässeet todistavat

  1. Olet nyt, Jaakko, siinä tehtävässä, johon on pitänyt käydä rankka koulu. Tämä ajatus vain vahvistuu, kun luen tekstejäsi ja kuuntelen puheitasi. Olet saanut kokea jotain samaa kuin Paavali. Jos Paavali eläisi meidän päivinämme, hän teksi juuri sitä, mitä nyt teet. Näin uskon. Tavoitat tällä tavalla valtaisan määrän ihmisiä, jotka tarvitsevat armon sanomaa ja jota vain harvoin kuulevat.

  2. Kiitos Paavo ihan tosi rohkaisevasta viestistäsi! Sinä olet nähnyt tätä prosessiani jo pitkään ja siksikin arvostan palautettasi kovasti.
    Jumalan valtakunnassa ei ole kai suuria ihmisiä tai julistajia. Vain pieniä, heikkoja ja murtuneita, jotka joutuvat itse turvaamaan Vapahtajaansa ja siitä heidän sanomansakin sitten muodostuu?
    Rukoillaan, että tälläkin sivustolla olisi oma roolinsa Jumalan suunnitelmissa. Yksikin ihminen on tärkeä ja jos armon sanoma saisi tavoittaa yhden väsyneen ja itseensä pettyneen kristityn, olen todella kiitollinen:-)

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: