Hyvän Paimenen ääni

”… lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. Vierasta ne eivät lähde seuraamaan vaan karkaavat hänen luotaan, sillä ne eivät tunne vieraan ääntä” (Joh. 10:4,5).

Olen kuullut, että uudet ja pelokkaat lampaat karkaavat laumasta helpoimmin, koska ne eivät tunne vielä paimentaan riittävästi. Tällöin paimen laittaa lampaansa kulkemaan hänen ja paimensauvansa välistä ja näin lampaat alkavat tuntea turvaa paimenen läheisyydessä. Lampaat oppivat tuntemaan paimenensa ja tuntevat hänet jo pelkän äänen perusteella.

Joskus meille opetetaan, miten tärkeää olisi kuulla Jumalan ääntä omassa sisimmässään. Olen tästä osittain samaa mieltä mutta osittain huolestunut. Meidän sisällämme olevat ja sinne tulevat äänet eivät ole pelkästään Pyhän Hengen aikaansaamia, vaan monesti meidän oman mielemme tuotoksia tai jopa vihollisen ääniä. Miten nämä äänet voisi erottaa toisistaan? Jeesushan sanoi, etteivät hänen lampaansa lähde vieraan mukaan koska sen ääni on erilainen.

Tärkeintä on tietää, että Jumala puhuu meille Raamatun kautta. Hän puhuu meille kun luemme sitä itse, kuuntelemme saarnoja, puheita seurakunnassa tai esimerkiksi radion välityksellä. Mutta myös vihollisemme osaa tulkita meille Raamattua. Mistä voisi tunnistaa Hyvän Paimenen äänen?

Otan tähän vaikeaan aiheeseen nyt yhden näkökannan. Kun vihollinen puhuu meille, se näyttää Jumalan Sanasta joitakin tiettyjä kohtia ja osoittaa, että olemme hukassa. Sen ääni on täynnä pimeyttä. Se kyllä osaa opettaa Raamattua mutta tulkitsee sitä omien päämääriensä mukaan, kuten Jeesuksen kohdalla erämaakiusauksissa. Saatana ottaa aina raamatunkohtia irrottaen ne asiayhteyksistään. Ja se vihaa kristittyjä, jotka haluavat tuntea Raamatun kokonaisuutena, syvemmin. Se ei saa hukutettua heitä epätoivoonsa niin helposti.

Jeesuksen ääni voi olla myös havahduttava ja kuin sieluun käyvä pistos. Mutta Hyvän Paimenen ääni on nuhdellessaankin myötätuntoinen ja lempeä. Ankaruudessaankin siinä on jo tuleva armahdus mukana. Ja Hänen äänensä ei koskaan jätä meitä epätoivoon ja pimeyteen, vaan nostaa meidän katseemme välittömästi nuhteen jälkeen Ristiin.

Hyvän Paimenen ääni on evankeliumin ääni. Siinä on kutsu, huuto ja varoitus kaikki puettu armolliseen myötätuntoon. Kun omat sisäiset äänemme suuntaavat meitä milloin minnekin ja vihollisen ääni on viemässä meitä eksyksiin (pois Paimenen luota), Hyvän Paimenen ääni kutsuu aina palaamaan Hänen luokseen.

Älä siis usko mitään muita ääniä kun niitä, jotka vievät sinua kohti Herraa Jeesusta. Tulivatpa ne sitten vaikka enkelin ilmoittamana.

hyvanpaimenenaani

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.