Elämää suurempi armo

”Suurempi kuin elämä on sinun armosi. Minun huuleni ylistävät sinua.” (Ps. 63: 4)

Uskalla laittaa sanan ”elämä” sisään kaikki elämäsi asiat: ilot ja surut, hyvät ja huonot päivät, ihmissuhteet, työelämä tai työttömyys. Uskalla ajatella sen koskevan myös syntejäsi ja syyllisyyttäsi, kaikkea kokemaasi ja pahimpiakin epäonnistumisiasi.

Kun olemme katsoneet mennyttä elämäämme tai mietimme tulevaa, kuulemme Jumalan vakuutuksen – suurempi kaikkea sitä on Hänen armonsa! Jumalan armo on kuin suuri valkoinen pallo, joka sulkee sisäänsä meidän elämämme mustan pallon. Elämämme peittyy Jumalan armon alle. Anteeksiantamus ja Kristuksen rakkaus ovat syntiä, syyllisyyttä ja heikkoutta väkevämmät.

Täältäkö Paavali saa virikkeen Roomalaiskirjeen 8. luvun lopun ylistykselleen? Hän kirjoittaa olevansa varma, ettei mikään – ei myöskään elämä – voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Voi minkä riemun tällainen sisäinen varmuus voikaan antaa! Elämämme on kätketty Jumalan armon alle ja siitä syntyy kristityn kiitosmieli.

elamaasuurempiarmo

Tekijä: Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s