Jumalan asettama tiesulku

“Jumala on pystyttänyt tielleni kivivallin, en pääse siitä yli.” (Job. 19: 8)

Oletko joutunut umpikujaan elämäsi kanssa? Oletko joutunut pysäyttämään elämäsi vauhdin ja jäämään tiensivuun vailla etenemissuuntaa? Tuntuuko siltä, että sinun ja toivorikkaan huomisen välillä olisi liian suuri kivivalli?

Ajattelen Jari-Matti Latvalaa Jyväskylän MM-ralleissa viimeisillä erikoiskokeilla. Vauhti on hurja, nuotitukset pelaavat ja auto tuntuu ohjautuvan kuin unelma. On kuin liitäisi elämän päällä. Sitten kuvittele, että yllättäen edessä seisoisi keltaliivinen mies kädet levällään – keskellä erikoiskoetta! Latvala joutuisi pysähtymään, sekunnit kuluisivat vastustajien eduksi ja turhaantuminen paisuisi. Latvala yrittäisi huutaa miestä väistymään, mutta ei. Hän kertoo olevansa kisäjärjestäjien edustaja, tehtävänään keskeyttää erikoiskoe.

Myös Jumalalla on joskus yllään keltaiset huomioliivit. Kesken elämämme soljuvan etenemisen ja onnistumisten kiidon hän seisoo edessämme ja pakottaa meidät pysähtymään. Et varmaankaan ole huomannut Hänen seisovan tielläsi, koska Hän yleensä naamioituu erilaisiin asuihin. Hän saattaa seistä tielläsi onnettomuuden otsikolla? Tai ehkä Hän on verhoutunut kipeän ihmissuhdekuvion taakse? Kenties kohtaamasi kivivalli liittyy omaisuuden menettämiseen tai läheisen kuolemaan? Voit olla kuitenkin varma, että kyseessä on aina sama keltaliivinen Jumala.

Jumala osaa turhauttaa. Tiesulut tuntuvat tulevan eteen aivan väärissä kohdissa tai väärille ihmisille. Emme ymmärrä, miksi me joudumme pysähtymään kuin toiset näyttävät aina vain kaahaavan vailla huolen häivää. Mutta kaiken takana on äärimmäisen rakastava ja huolehtiva Jumala. Sinut ja minut pysäytetään, koska meille tahdotaan antaa enemmän kuin haluaisimme ottaa vastaan.

Mitä tiesululla tulee tehdä? Sammuta moottori ja avaa ovi. Suostu hetkeksi pysähtymään. Kannattaa myös avata ikkuna ja keskustella huomioliivimiehen kanssa. Hänellä saattaa olla sinulle sanottavaa.

Tämänpäivän pysähtymiset luovat huomisen riemullisen vauhdin. Huomioliivimies tahtoo istua kyytiimme ja nuotittaa elämäämme entistä tarkemmin.

man-people-color-helmet-job-construction-worker-690436-pxhere.com

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: