Blogistin oppikoulu

“Maria on valinnut hyvän osan.” (Luuk. 10:42)

Kuluneen vuoden aikana olen saanut olla yhä uudestaan samassa oppikoulussa: kaikki hengellinen elämä ja kutsumuksen toteuttaminen toteutuu vain ja ainoastaan levon kautta. Toistuvasti palaan Jeesuksen sanoihin, jotka Hän sanoi Martalle: “Maria on valinnut hyvän osan…”

Maria vain lepäsi Jeesuksen lähellä. Miten yksinkertaista ja samalla haastavaa. Koko meidän ympäröivä maailma käskee meitä olemaan tehokkaita, laittamaan itsemme likoon ja täyttämään jokainen hetkemme jollakin hyödyllisellä tekemisellä. Samaan aikaan Jumala kutsuu meitä hiljaisuuteen ja levolliseen yhteyteen Hänen kanssaan.

Oppituntini blogin tiimoilta menevät tähän malliin: aina kun yritän olla tarmokas ja kirjoittaa hyödyllistä tekstiä, en saa mitään aikaan. Saatan istua pitkäänkin koneen äärellä saamatta ruutuun yhtään lausetta. Silloin taas kun maltan hiljentyä Raamatun äärelle, inspiraatio alkaa usein virrata ihmeellisellä tavalla.

Vaikein läksy on hyväksyä se, että ilman Jeesustani olen tyhjä ja avuton. Ja silti yritän  jatkuvasti omavoimaisesti puristaa itsestäni elämää esille.

Luulen, että tämä sama kaava on totta meillä kaikilla. Jumala kutsuu meitä hiljaisiin hetkiin kanssaan, jotta Hän saisi lahjoittaa meille kaikkea sitä, mitä päivittäin tarvitsemme.

Tärkeintä ei ole siis tekeminen vaan lepääminen. Ja itse olen oppinut levosta ja luottamuksesta eniten juuri silloin, kun olen epäonnistunut olemaan vahva ja toimelias ja onnistunut.

2 vastausta artikkeliin “Blogistin oppikoulu

  1. Amen, amen, amen! Niin täysin totta kirjoitit.

    Siunaavin terv. nimimerkki Kokemusta on alias Pirkko

    Yksin armosta kirjoitti ma 18. helmikuuta 2019 klo 14.50:

    > Jaakko Pirttiaho posted: ” “Maria on valinnut hyvän osan.” (Luuk. 10:42) > Kuluneen vuoden aikana olen saanut olla yhä uudestaan samassa oppikoulussa: > kaikki hengellinen elämä ja kutsumuksen toteuttaminen toteutuu vain ja > ainoastaan levon kautta. Toistuvasti palaan Jeesuksen sano” >

  2. Jeesus myös sanoi, Luuk. 10:42 “Vain yksi on tarpeen”.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: