Mitä on Herraan turvaaminen?

“Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi, älä nojaudu omaan ymmärrykseesi.” (San. 3:5)

Mitä Herraan turvaaminen tarkoittaa? Se on kaikkien elämämme polkujen, suunnitelmien ja ongelmien antamista Hänelle. Sen vastakohtana on se, että yritämme selvitä elämästämme omalla järkeilyllämme ja omin voimin.

Jumalaan turvaaminen on monesti vaikeaa, koska siinä me joudumme luottamaan johonkin, jota emme näe emmekä aisteillamme tunne. Se vaatii samalla myös uskallusta antaa elämämme laivan ohjaus pois itseltämme.

Herraan turvaaminen pohjautuu Hänen Raamatussa oleviin lupauksiin. Otamme niistä kiinni ja nostamme lupaukset Jumalan eteen. Muistutamme Häntä siitä, kuinka Hän on luvannut pitää meistä huolta. Sellainen Jumalaan vetoaminen on aina tuonut Hänelle mielihyvää.

Mutta sitten meidän elämässä saattaa olla asioita, joita emme uskalla paljastaa Jumalalle. Saatamme kokea jotain niin syvää syyllisyyttä ja häpeää, että koemme paremmaksi selvitä niihin liittyvistä asioista itse. Jumala haluaisi meidän uskaltautuvan tuoda nekin asiat Hänen eteensä. Peittelemättä ja suoraan. Silloin tulemme huomaamaan, että Jumala on jo tuntenut meidät läpikotaisin, eikä elämässämme ole asiaa, jossa Hän ei haluaisi auttaa.

Jos omaan ymmärrykseen turvautuva selviytyminen vaatii meiltä jatkuvaa taistelua ja kuluttaa voimiamme, Herraan turvaaminen on levollista luottamusta siihen, että minun asiani ovat kuultu ja niihin vastataan oikealla ajalla.

2 vastausta artikkeliin “Mitä on Herraan turvaaminen?

  1. Amen, amen, amen! Tämän kun kaikki uskovat sisäistäisivät.

    la 30. maaliskuuta 2019 klo 8.01 Yksin armosta kirjoitti:

    > Jaakko Pirttiaho posted: “”Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi, älä > nojaudu omaan ymmärrykseesi.” (San. 3:5) Mitä Herraan turvaaminen > tarkoittaa? Se on kaikkien elämämme polkujen, suunnitelmien ja ongelmien > antamista Hänelle. Sen vastakohtana on se, että yritämme selvitä elämästäm” >

  2. Minulle mieluinen raamatunpaikka ollut tuo. Ja olipa hyvä tekstikin siitä.!

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: