Ylösnousemus ja Elämä

“Jeesus sanoi hänelle: `Minä olen ylösnousemus ja elämä. Joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut´” (Joh. 11:25).

Martan usko oli vahva. Hän riensi Jeesuksen luokse ja itki, ettei Jeesus ollut paikalla parantamassa hänen kuolevaa veljeään, Lasarusta. Martta sanoi uskovansa, että Jeesus pystyisi nyt kuoleman keskelläkin tekemään ihmeellisiä asioita.

Jeesus haastoi Martan uskoa ja luottamusta. Hän sanoi yksinkertaisesti : “Sinun veljesi nousee ylös”. Martta ymmärsi Jeesuksen sanat Kirjoitusten pohjalta. Hän uskoi Jeesuksen herättävän veljensä aikojen lopussa, kuolleiden ylösnousemuksessa.

Martan viitatessa Kirjoituksiin, Jeesus katsoi häneen ja sanoi olevansa Kirjoitukset. Martta uskoi ylösnousemukseen, Jeesus sanoi olevansa Ylösnousemus. Martta itki kuoleman edessä, Jeesus sanoi olevansa Elämä.

Ehkä sinäkin olet tällä hetkellä kuolemanlaakson maassa. Jaksat uskoa, että ongelmasi päättyvät kerran. Taivaassa kaikki on paremmin. Se onkin Jumalan antamaa uskoa.

Mutta usko on suoraa ja välitöntä yhteyttä tähän Herraan Jeesukseen, joka on itse Ylösnousemus. Kun Hän on kanssamme, meillä on joka päivä kaikki se elämä, jota niin kipeästi tarvitsemme.

Hän on kerran nostava meidät luokseen. Elävät ja kuolleet temmataan taivaaseen. Mutta kun sinä katsot tulevaan pelastukseen, Hän katsoo sinuun ja vakuuttaa: Minä olen tänään sinun Ylösnousemuksesi ja Elämä.


Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: