Sinut tunnetaan paremmin

“Herran pelko on hänen ilonsa. Ei hän tuomitse silmämitalla eikä jaa oikeutta korvakuulolta.” (Jes. 11:3)

Me ihmiset arvioimme toisiamme sen perusteella, mitä näemme heistä silmillämme ja kuulemme korvillamme. Teemme arviomme ja langetamme tuomiomme sen mukaan, miltä toisen elämä ulkoisesti näyttää.

Tämä sama ajattelumalli saattaa helposti lipsahtaa myös jumalasuhteeseemme. Ehkä käytämme paljon voimiamme siihen, että näyttäytyisimme Jumalalle onnistuneena ja vahvana? Jos lankeamme syntiin, piiloudumme Jumalalta määräajaksi juuri sen tähden, ettemme uskalla näyttää Hänelle todellista tilaamme?

Onneksi Vapahtajamme Herra Jeesus Kristus tuntee meidät paljon paremmin. Hän on nähnyt elämämme jo ennen kuin me olimme syntyneet. Hän tietää lapsuuden traumamme, hylkäämisen kokemuksemme, sielumme syvät, piilossa olevat arvet ja ne sydämemme huoneet, joihin emme uskalla Häntä päästää.

Hän tietää epätoivoisen rakkauden tarpeemme, kipeän halumme olla näkyviä ja hyväksyttyjä. Hän tietää, miksi taistelemme samojen asioiden kanssa päivästä toiseen; Hän näkee syy-yhteydet paremmin kuin kukaan terapeutti.

Jeesukselle on turvallista kertoa kaikki, koska Hän jo tietää. Hänen luokseen on turvallista mennä syntien rusentamana, koska Hän on nähnyt kaatumisemme ennen kuin ne tapahtuivatkaan.

Hän ei odota meidän korjaavan elämäämme yksin. Hän odottaa meitä aina suurella rakkaudella. Ja Hänellä on oikeat täsmälääkkeet kullekin meistä: armo ja anteeksiantamus. Ne saavat sydämen sykkimään Jumalan suuntaan.

2 vastausta artikkeliin “Sinut tunnetaan paremmin

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: