Jeesus on tärkein

“Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin teille annetaan lisäksi myös kaikki tämä” (Matt. 6:33).

Jeesus opettaa Vuorisaarnassaan, ettei meidän tarvitsisi kuluttaa elämäämme murehtimiseen. Hän tietää, että me hätäilemme toimeentulomme, terveytemme, ihmissuhteidemme ja kaiken muunkin elämänpiiriin kuuluvien asioiden puolesta.

Jeesus vakuuttaa, että Isä tietää meidän tarpeemme. Hän kutsuu meitä vahvistumaan uskossamme Häneen, joka tuntee meidät, tietää tarpeemme ja on aina enemmän kuin kykenevä antamaan meille kaiken tarvitsevamme.

Jeesus kutsuu meitä keskittymään enemmän Jumalaan kuin omiin tarpeisiimme. Siinä onkin suuri haaste. Minulle se on jokapäiväinen haaste. Niin moni asia aiheuttaa stressiä ja huolta ja silti Jeesus kutsuu pyhään huolettomuuteensa.

Avain on Jeesuksessa. Antamalla asiamme ja elämämme Hänelle vapaudumme huolten painosta. Kyse on taas uskosta. Uskonko minä, että minun Jeesukseni kuulee minua ja haluaa johdattaa ja auttaa?

Kyse on myös luovuttamisesesta. Entä jos Jumala tietää minua paremmin, mitä tarvitsen? Entä jos yhteyteni Häneen ei keskittyisikään sen hokemiseen mitä minä tarvitsen, vaan siihen mitä Hän haluaa minun suhteeni? Uskaltaisinko luottaa Häneen?

Jeesus opettaa, että meidän tulisi etsiä ensin Jumalan valtakuntaa. Minulle se tarkoittaa ihan käytännöllisiä asioita. Se on ajan varaamista Jeesukselle. Se on lähimmäisen palvelemista. Silloin Jeesuksen sanojen mukaan toteutuu ihmeellinen asia: myös ne muut tarvitsevamme asiat annetaan meille.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: