Matka kyynellaaksoon ja takaisin

“Onnellisia ne ihmiset, joiden voima on sinussa, joilla on sydämellään pyhät matkat!” Ps. 84:6

Sydämeni vavahtaa ajatellessani näitä sanoja ja niiden syvyyttä. Nopeasti luettuna ne tuntuisivat kertovan helposta elämästä ja vahvasta uskosta.

Tästä samasta asiasta Paavali kirjoitti satoja vuosia myöhemmin. Hän oli joutunut astumaan alas kyynellaaksoon oppiakseen tuntemaan Kristuksen voiman. Hän oli saanut armon ymmärtää, että todellisen Vahvuuden löytyminen tapahtuu oman heikkouden kautta.

Riisuttu ihminen. Siitä tässä jakeessa puhutaan. Sellaisesta ihmisestä, joka on joutunut riisuutumaan pois omasta voimastaan ja omista onnistumisistaan. Ei helpolla eikä omalla suostumuksella vaan lukemattomien kipeiden riisumiskoulujen kautta.

Riisuttuna ja tyhjänä ihminen uskaltaa nojata Jumalaansa tavalla, jota ei ennen tiennyt mahdolliseksi. Syntinen ihminen huutaa avukseen Vapahtajaansa ja syntyy ennennäkemätön kohtaaminen: syntinen ja pyhä ottavat toisensa omakseen.

Kun Kristus yksin jää yksin sielun tarttumapinnaksi – se on Raamatun todistus onnellisten ihmisten salaisuudesta. Heillä on mielessään pyhät matkat; heillä on jatkuva Rakastettunsa ikävä.

Kyynellaaksossa saatetaan viettää tovi jos toinenkin. Siellä saatetaan viettää kokonainen elämä. Mutta se on vain yksi näkökulma. Toinen näkökulma kertoo voimasta, lähteestä ja onnesta.

2 vastausta artikkeliin “Matka kyynellaaksoon ja takaisin

  1. Oikeastaan tämä on niin ihana että sanoja ei tarvittaisikaan yhtään enempää, mutta olen aivan nuoresta asti ollut tämän psalmin lumoissa näin sanoen:” Autuaat ne ihmiset, joilla on voimansa Sinussa, joilla on mielessänsä Pyhät matkat! Kun he käyvät Kyynellaakson kautta, he muuttavat sen lähteitten maaksi ja syyssade peittää sen siunauksilla”!!! jne. Niin sanomattoman kaunista! SILLÄ:
    “Yksi päivä Sinun esikartanoissasi on parempi kuin tuhat muualla, mieluummin minä olen vartijana Jumalani huoneen kynnyksellä kuin asun Jumalattomien majoissa”.
    Tänään rukoilimme taas tyttäreni kanssa ja Jumalan Pyhä Henki oli murtavana läsnä! On ihanaa saada olla tällä Tiellä, joka on Totuus ja Elämä! Kristustiellä, ja ihanaa että täällä Pyhällä Valtatiellä on sinun kaltaisiasi kulkijoita!
    Kiitos taas tästä ja tuosta alimmastakin!
    Kuinka runsaasti Jumala Sinua siunaakaan ja käyttää! Ihme olet 🙂 !!! Kiitos Jumalalle!

  2. Tänä aamuna silmiini osui jae, jonka näin ikäänkuin ensi kertaa. Siinä Jeesuskin sanoo olevansa ahdistettu: “…ja kuinka minä olenkaan ahdistettu, kunnes se on täytetty!” Luuk. 12:50

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: