Onko helvetti totta?

“Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Sinun on parempi, että yksi osa ruumiistasi tuhoutuu, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin.” (Matt. 5:29)

Onko helvetti totta? Millainen se on ja ketkä sinne päätyvät?

Jeesus opettaa helvetin olevan todellinen paikka. Hänen sanojensa mukaan se on paikkana hirvittävin mahdollinen ja kestää iankaikkisuuden.

Helvetti on luotu Jumalan vihollista, Saatanaa ja hänen joukkojaan varten. Saatana tietää ankean tulevaisuutensa ja siksi pyrkii sitomaan samaan kohtaloon mahdollisimman monta ihmistä. Yksi parhaista keinoista on selittää helvetti kokonaan kuvitelmaksi.

Jeesus ei keskittynyt pelottelemaan ihmisiä. Mutta Hän ei myöskään kumonnut helvetin todellisuutta. Itse asiassa koko Hänen maanpäällinen elämänsä tähtäsi maailman jokaisen ihmisen pelastamiseen. Pelastus on juuri pelastusta helvetistä.

Kristinusko saa mielestäni hieman arveluttavia vivahteita aikanamme. Kun julistus keskittyy siihen, mitä usko antaa minulle nyt, iankaikkisuus unohtuu.

Jeesus opetti päättäväisesti, että eräänä päivänä me kaikki olemme Jumalan edessä. Silloin on kohtalonhetkemme.

Miten voisin välttää päättymättömän rangaistuksen? Jumala on tehnyt kaiken tarvittavan. Hän kuoli ristillä sijaisenamme jotta minun ei tarvitsisi kokea helvettiä. Nyt Jumala ojentaa minulle lahjaa ja saan ottaa sen vastaan tai työntää sen ulottuviltani.

Jeesus, anna kaikki syntini anteeksi. Tule asumaan sydämeeni. Kiitos.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: