Unettomat yöt

“Jeesus sanoi hänelle: `Ellette näe tunnustekoja ja ihmeitä, te ette usko´” (Joh. 4:48).

Kapernaumilainen virkamies oli hädästä suunniltaan. Hän oli tehnyt 40 kilometrin matkan Jeesuksen luokse poikansa henkiinjäämisen tähden. Hartain pyyntö oli, että Jeesus suostuisi tekemään päivämatkan virkamiehen kotiin ja parantamaan pojan.

Jeesus ei moittinut miehen hätää ja pyyntöä. Mutta Jeesus tahtoi miehen uskovan, että ihme voisi tapahtua ilman näkyvää todistetta: Jeesuksen mukaan lähtemistä.

Tässä kohtaa kertomus puhuttelee myös lukijaa. Eikö minullakin ole jatkuva tarve saada näkyviä todisteita Jumalan läsnäolosta ja avusta? Miten vaikeaa onkaan luottaa vain Jumalan sanoihin!

Mies lopulta alistui ja uskoi Jeesuksen sanat: “Mene! Sinun poikasi elää.” Miten isän sydän onkaan mahtanut aaltoilla lupauksen ja todellisuuden välillä? Isällä oli uneton yö Kaanassa ennenkuin hän aamulla lähti talsimaan kotia kohti. Matkalla kotiväki tavoitti isän ja toi ilosanoman.

Jeesuksen sanoilla on tänäänkin sama voima. Siksi meidän on hyvää ja tarpeellista lukea Raamatun lupauksia. Niiden varassa voimme turvallisesti viettää omat unettomat yömme.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: