Myrskyn kestävä ankkuri

”Mutta tämä sana on varma ja täysin vastaanottamisen arvoinen…” (1. Tim. 1:15).

Jos tietäisit elämäsi olevan lopuillaan ja saisit tilaisuuden yhteen viimeiseen kirjeeseen, mitä se pitäisi sisällään? Ehkä epäolennaiset harmitukset, keskeneräiset remontit, matkasuunnitelmat ja yltiöpäiset haaveet jäisivät täyttämättä rivejä; tilan valtaisivat ajatukset, jotka purjehtisivat läpi koko elämäsi ja näyttäytyisivät sinulle ”Viimeinen päivä -kiikarien” avustuksella kaivattuna punaisena lankana?

Paavalin ensimmäistä kirjettä Timoteukselle on lupa tarkastella tässä valossa. Kirjoittamisajankohta on Apostolien tekojen päätöksen jälkeinen aika, ehkä vuosi 64jKr. Paavali pääsi vapaaksi ensimmäisestä vankeudestaan ja jatkoi evankeliumin opetusta. Tällä aikaa hän kirjoitti 1. Timoteuskirjeen ja kirjeen Tiitukselle. Toisen ja kuolemaan johtaneen vankeuden aikana hän kirjoitti vihonviimeisen kirjeen, Raamatustamme löytyvän 2. Timoteuskirjeen.

”Tämä sana on varma ja täysin vastaanottamisen arvoinen”

– Kuule rakas Timoteus, yhteenveto kaikesta, mistä olemme yhdessä puhuneet. Vaikka muun unohtaisit jälkeeni, muista tämä:

– Usko on sanoma Jumalan Pojasta, joka tuli etsimään syntisiä. Eihän Timoteus muunlaisia ihmisiä olekaan. Sinä tunnet minut ja tiedät, että puhun totta. Minä olen ollut lähtökohtaisesti epäsopivin tähän arvokkaaseen kutsumukseen.

– Tiedät sen, että olen julistanut evankeliumia jo yli 30 vuotta. Olet nähnyt, miten Jeesus Kristus on minua käyttänyt: kokonaiset maakunnat ovat mullistuneet, sairaat ovat parantuneet ja kuolleitakin on herätetty henkiin – muistathan senkin pojan, joka putosi ikkunalaudalta!

– Muistuta kristittyjä elämästäni. Kerro heille Jumalan valtavasta armosta, joka ei lopu, ei milloinkaan. Olenhan minä siitä esimerkki. Jeesus valitsi juuri minut, jottei kukaan maailmanhistoriassa voisi koskaan epäillä armon riittävyyttä – jos Jumala pystyi kutsumaan minut yhteyteensä ja pitämään uskossa, Hän kykenee tekemään saman jokaiselle.

– Älä lähde turhiin väittelyihin. Niille on aina aihetta. Mutta pysy sinä armon lähteessä, Jeesuksessa kiinni. Luota lupauksiin ja niin sinä pelastat itsesi sekä ne, jotka sinua kuulevat!

Tämä sana on varma ja täysin vastaanottamisen arvoinen.

Kommentoi tätä julkaisua lähettämällä se kommentti-nappulasta. Voit tehdä sen nimettömänä tai nimelläsi/nimimerkillä. Kommenttisi tarkastetaan ennen julkaisua.