Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa

Miten ällistyttävä onkaan apostoli Paavalin ja Jumalan välinen vuoropuhelu Toisessa korinttilaiskirjeessä! Paavalilla on elämässään asia, joka vaivaa häntä alinomaa ja saa hänet polvilleen. Hän rukoilee, että se voisi poistua ja Jumala vastaa “Ei”.

Aivan varmasti Paavalin olisi ollut helpompaa elää ja toteuttaa kutsumustaan ilman jatkuvasti painavaa ongelmaa. Hän kuvaa pistintään niin voimakkain sanoin, että suurimpienkin haasteiden kanssa elävä saa hänestä samaistumispinnan.

Jumala halusi käyttää Paavalia Kristuksen tuomiseksi ihmisten pelastumiseksi. Kutsumusta varten tarvittiin, ei mahtava Paavali, vaan pieni ja elämänsä kanssa kamppaileva apostoli. Avuttomana hän eli Jumalan voimasta.

Ehkä Jumala on vaiti meidänkin monien ongelmien keskellä? Ehkä Hän tuntuu vastaavan “Ei” jokaiseen pyyntöömme helpottaa elämäämme? Vastaus ei tule välinpitämättömän vaan äärettömästi rakastavan Jumalan sydämestä.

Kristuksen voima ja läheisyys astuu murrettuihin ihmisiin. Se on todella vaikea läksy oppia. Jumala vastaa “Ei” jotta Hän saa sanoa “Kyllä” verrattomasti paremmille pyynnöille – pyynnöille, joita emme ymmärrä edes itse pyytää, vaan jotka esitetään Puolustajamme huulilta.

One thought on “Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa

  1. Kiitos, Jaakko, taas näistä useista viime päivinä ilmestyneistä blogeista. Olet uskomattoman ahkera, valmistuuhan sinulta näiden lisäksi vielä video-opetuksia lähes yhtä tiheään ja jaksat käydä puhematkoillakin. Ihmettelen, miten aina löydätkin osuvia vertauskohtia arkielämästä. Näin hengellinen todellisuus tulee arjen tasolle.

    Nämä kaikki puhuttelevat ja koskettavat oman elämäni kipukohtia, mikä täysin kolahtaen, mikä vähemmän hipaisten. Mutta samalla aaltopituudella koen olevani niiden kanssa. Jos en jokaiseen kommentoikaan, se ei merkitse, etteikö olisi kolahtanut. Onhan sinulla muutakin tekemistä kuin näitä kommentteja lukea.

    Siunausta ja johdatusta näihin. Niillä on paljon merkitystä. Älä silti polta itseäsi loppuun, vaan uskalla kysyä tahtia taivaasta.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: