Onko Minulle mikään mahdotonta?

“Sinä tiedät, että minä olen Herra, kaikkien luotujen Jumala. Onko minulle mikään mahdotonta?” (Jer. 32: 27).

Babylonia oli juuri valloittamassa Jerusalemia. Edessä oleva tuho oli väistämätön. Juuri silloin Herra pyysi Jeremiaa ostamaan pellon serkultaan Hanamelilta. Ostossa ei ollut miltään kantilta harkittuna mitään järkeä.

Jeremia totteli ja saamme lukea hänen rukouksensa kaupan jälkeen. Jeremia kertoo rukouksessaan uskovansa Jumalan kaikkivoipaisuuteen mutta sen jälkeen ihmettelee järjetöntä ostokehotusta: mitä järjeä oli ostaa pelto, joka tulisi jäämään viholliselle?

Jumalan vastaus Jeremiaalle kiteytyy näihin sanoihin: “Onko minulle mikään mahdotonta?” Jeremiaan piti uskoa Jumalaan enemmän kuin babylonialaisten korkeisiin piiritysvalleihin ja valtavaan armeijaan.

Jeremia varmasti nikotteli Jumalan sanojen edessä. Samoin nikottelen minäkin. Ehkä sinäkin? Katsellessani omia vääjäämättömiä tuhoon vieviä vaikeuksiani en osaa ottaa huomioon, että Jumala on todella irti tämän maailman mahdollisuusprosenteista.

Onko sinulle Jumala todella kaikki mahdollista? Jos se pitää paikkansa sen toisen yhtä hurjalta tuntuvan lupauksesi kanssa, että Sinä rakastat minua juuri tänään, silloinhan minulla ei ole mitään hätää. Ei suurimpienkaan vihollisten edessä?

4 vastausta artikkeliin “Onko Minulle mikään mahdotonta?

 1. Kiitos, Jaakko!

  Kyllä tuli saumaan taas. Vuorenkorkuisia esteitä minäkin vain näen, mutta ” Mikä olet sinä, suuri vuori, Serubbaabelin edessä?” Pidetään kiinni siitä, että meidän Herramme ON mahdottomuuksien Jumala! Muistan Sinua ja perhettäsi rukouksin.

  Pirkko

  su 6. syysk. 2020 klo 13.02 Yksin armosta kirjoitti:

  > Jaakko Pirttiaho posted: ” “Sinä tiedät, että minä olen Herra, kaikkien > luotujen Jumala. Onko minulle mikään mahdotonta?” (Jer. 32: 27). Babylonia > oli juuri valloittamassa Jerusalemia. Edessä oleva tuho oli väistämätön. > Juuri silloin Herra pyysi Jeremiaa ostamaan pellon serkult” >

 2. Kiitos, Jaakko, että tarjoat vertaistukea tänäkin aamuna. Jotenkin siitä vain saa rohkeutta, kun tietää jonkun toisenkin kyselevän samaa, ihmettelevän Jumalan mahdollisuuksia. Ikäänkuin saisi Jumalan sitten paremmin kiinnittämään huomiota kysymyksiimme. Vaikka tietääkin, että häneen ei vaikuta joukkovoima.

  Ei hänen kaikkivaltiuteensa todellakaan ole helppo uskoa tämän maailman lainalaisuuksien keskellä. Rakkauteen on mielestäni jopa helpompi uskoa, mutta haluaisi kokea rakkauden myös toimivan.

  Juuri tänä aamuna mietin Raamatun sanaa, jonka mukaan meissä vaikuttaa se sama valtava voima, joka herätti Kristuksen kuolleista. Kunpa saisi sitä kokea vaikka vain pienen annoksen.

 3. Kiiton vielä kuvista, joita tekstien yhteyteen on liitetty. Ne ovat erinomaisen osuvia ja kuin lisävahvistus tekstin sanomalle. Mia Kujalako oli henkilö, jolle tämä kiitos tulee osoittaa? Missä näin mainio kuvavarasto mahtaa ollakaan.

 4. Minä (Mia) tosiaan kuvitin aiemmin omilla tai netin kuvapankkien kuvilla tekstejä, mutta nyt tämän kesän aikana Jaakko on alkanut kuvittaa itse nuo tekstit kuvapankkien kuvilla, joten kiitokset menee nyt hänelle. Jaakolla tekstin kirjoittajana on varmaan parempi näkemys millainen kuva tukee tekstiä. 🙂

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: