Kiivas Paimen

“Jos leijona tai karhu tuli ja vei lampaan laumasta, minä lähdin sen perään, löin sen maahan ja tempasin saaliin sen suusta” (1. Sam. 17: 34,35).

Sillä aikaa, kun filistealainen kolmimetrinen Goljat tömisteli suurilla nyrkeillään rintakehäänsä ja naureskeli Israelin kivien takana piilotteleville sotilaille, parikymppinen Daavid valoi rohkeutta kuninkaaseen.

Eihän siinä ollut mitään järkeä: lähettää pieni poikanen jättiläistä vastaan ja vielä kun panokset olivat niin korkeat. Mutta Daavid kertoi Saulille aikaisemmista uroteoistaan – hän oli todella uhmannut luonnon suurimpia petoja, kun nämä olivat lounastamassa hänen lampaidensa parissa.

Daavidin kiihkeä taistelu lampaidensa puolesta kertoo esikuvallisesti hänen suvustaan syntyneen Jeesuksen Kristuksen rakkaudesta meitä kohtaan. Jeesuksella on sama periksiantamaton asenne suhteessa sinuun ja minuun.

Olkoot mitkä tahansa karhut tai leijonat kimpussasi; olkoot Goljatin jalka jo rintakehäsi päällä, Jeesus ei jätä sinua yksin. Hän hyökkää vihollistesi kimppuun ja pelastaa sinut, se on Hänen tehtävänsä. Jos Daavid onnistui pitämään lampaansa suojassa, miten paljon vahvemmin Jeesus pitää huolta sinusta!

Sinä saat olla pieni, heikko ja neuvoton, sillä sinulla on Kaikkivaltias paimentamassa sinua. Vaikka et näkisi tänään kuin ahnaita petoja, voit olla varma, että Jeesus on takanasi. Hän käy puolestasi ne taistelut, joita sinä et voi voittaa. Niin Hän on aina tehnyt ja tulee aina tekemään.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: