Uskomaton aarre

“Taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kauniita helmiä” (Matt. 13: 45).

Voin melkein näjdä Jeesuksen ilmeikkäät ja innosta tuikkivat silmät, kun Hän selitti opetuslapsille hengellisen elämän salaisuuksia. Jeesus ei sortunut vaikeisiin teologisiin oppilauselmiin vaan selitti Elämää elämän arkisilla esimerkeillä.

Tähän vertaukseen on hyvä pysähtyä. Taivasten valtakunta on Jeesuksen mukaan niin suunnaton aarre, että sen rinnalla kaikki muu näyttää rihkamalta.

Jeesus ei opettanut, että taivasten valtakunta on helmi, joka sujahtaa nätisti muiden helmien joukkoon. Ei, Hän opetti jostain niin suunnattomasta, että sen löydettyään helmikauppias jopa luovutti muut aarteensa. Oikeastaan kauppias ei pystynyt pitämään aikaisempia aarteitaan uuden rinnalla, ne piti myydä pois.

Ehkä juuri tässä on Jeesuksen vastaus kärsiville ihmisille? Hän vastaa niille, jotka ovat menettäneet ison osan helminauhansa kauniista paloista: “Älä välitä – sinulla on aarre, joka on verrattomasti kaikkea menettämääsi suurempi!”.

Tämä aarre sisältää yhteyden Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Kun nämä kolme astuvat kynnyksen yli yhteyteen kanssasi, sinulla on aarre, joka ylittää käsityskyvyn.

Voit elämän hyytävän viiman näykkiessä ihoasi hypistellä sormillasi etureiden päällä olevaa taskuasi ja hymyillä: Sinulla on aarre, joka luo elämää sinne, missä sinä tänään olet!

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: