Vapiseeko sydämesi huonoista uutisista?

“Pysy rauhallisina, harkitse mitä teet. Älä pelkää äläkä sydän kurkussa vapise… Ellette usko, te ette kestä” (Jes. 7: 4,9)

Juudan valtakuntaan saapui uutinen, jonka mukaan pohjoinen Israel oli tehnyt kavalan suunnitelman naapurivaltio Syyrian kanssa.

Kun ahdistava tieto tulevasta valloituksesta ja tuhosta saavutti Juudan asukkaat, Raamattu mainitsee, että jokaisen sydän vavahti niin kuin puut vapisevat myrskytuulella. He eivät nähneet tilanteessa mitään selviytymismahdollisuuksia.

Jumala lähetti profeetta Jesajan rohkaisemaan sekä kuninkaan että kansan pelokkaita mieliä. Huomionarvoinen on hänen sanojensa päätös: “Ellette usko, ette kestä.” Se tarkoitti, että juuri luottamus Jumalan huolenpitoon oli Juudan voima. Jos huonot uutiset varastaisivat rohkean Jumalan varaan heittäytymisen, ihmisiltä katoaisivat toivo ja elämänhalu.

Jumala ei jättänyt kansaa yksin kamppailemaan uskonsa kanssa. Hän vuodatti heille sanoja taivaasta Jesajan kautta. “Älä pelkää” -sanat eivät olleet uusi, mullistava oppi. Mutta ne olivat tarpeen kuulla vastapainoksi uusille, huonoille uutisille. Jumalan sanat sotivat maailman epäuskon sanoja vastaan.

Ehkä sinäkin olet tänään huonojen uutisten vanki? Silloin saat omistaa itsellesi pakoreitin – Jumalan rohkaisevat sanat. “Älä pelkää, usko ainoastaan” -lupaus on kyllin vahva nostamaan sinut aina kutistuvasta pelon huoneesta Jumalan valtaistuinsaliin.

Jumalan sanojen kautta saat nähdä tilanteesi uudessa valossa. Silmillesi laitetaan Jumalan 3D-lasit ja saat iloita näkymistä, jotka ovat olleet koko ajan läsnä elämässäsi ja jotka tavoitetaan vain hiljaisella luottamuksella.

One thought on “Vapiseeko sydämesi huonoista uutisista?

 1. Jaakko, kirjoitit tässä, että “Älä pelkää, usko ainoastaan -lupaus on kyllin vahva nostamaan sinut aina kutistuvasta pelon huoneesta Jumalan valtaistuinsaliin”.

  On kyllä totta, että pelot kutistuvat aikanaan pois, mutta kyllä se monesti vaatii paljon muutakin kuin vain “pelkkää” Raamatun lukemista. Ennemminkin Sanan kuulemista. Room. 10:17.

  Siksi me kuuntelemme saarnoja. Siksi uskovien keskinäinen live-fellowship olisi/on niin tärkeää.

  Toisaalta tekstisi motivoi minut keskittymään uskonasioihin pelkojeni sijaan, joten, hmm, heh, kyllä näillä teksteilläkin selvästi paikkansa on…

  Osana laajempaa keskustelua tuntemani pastori Kimmo kirjoitti minulle osuvasti: “Osut varmaan aika lailla asian ytimeen. Tarvitset niitä kasvun välineitä. Olet oikeassa, että pelkkä Raamatun lukeminen ei riitä. Tarvitset tukiverkostoa.”

  Mitä voi tehdä Hyvän Paimenen oma pässi, jota jopa toiset kristityt karttavat?

  Ainakin odotella uusia ☕️ kahvikupillisia Armonkahvilasta. 🙏🏻

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: