Tule jo

Minä kaipaan sinua
Itken ikävää
Kurotan käsiäni.

Kaipaan sinua
Vain rihkamaa
on tämä kaikki muu.

Kaipaan sinua
En enää siunauksiasi
Kättäsi
Voimaasi.

Minä kaipaan sinua
Tule jo,
Isäni.

(Jaakko)

4 vastausta artikkeliin “Tule jo

 1. En ole koskaan tavannut isääni, eikä minulla ole ollut isäpuoltakaan. Ei myöskään suhdetta isoisiin. Olen siis monessa mielessä isätön lapsi. Silti en ole koskaan osannut kaivata isää.

  Taivaan Isä tuli tutuksi opiskeluvuosina. Mutta en kokenut hänen täyttävän mitään isätyhjiötä. Rakastava, kaikkivaltias persoona, johon voin turvautua, oli tärkeintä. Mutta ei minulla silti ole hänen suhteensa minkäänlaista sukupuoli-identiteettiongelmaa. Hän on minulle ehdottomasti maskuliininen, enkä koe mitään tarvetta kuvitella häntä muunlaiseksi, feminiiniseksi tai neutraaliksi. Kyllä hän on Isä, niinkuin oli Jeesuksellekin.

 2. Minun täytyy tunnustaa, että en ole päässyt siihen, että etsisin Jumalaa vain hänen itsensä vuoksi. Niin monet tarpeet ovat tiellä. Enkä oikein tiedä, mitä se edes olisi. Tosin kiinnostaahan minua kohdata Jumala kerran kasvoista kasvoihin ja usein mietin, millaista se on. Mutta nyt en voi kuitenkaan nähdä enkä kohdata häntä konkreettisesti. En päästä hänen syliinsä.

  Mitä siis etsin, jos etsin vain häntä itseään?

 3. Tuo, mitä aiempaan kommenttiini kirjoitin, oli ihan sivuasiaa, mielleyhtymää sanaan ISÄ.

  Mutta itse asiaan mennäkseni, on niin totta tuo, mitä kirjoitat runossa: rihkamaa on kaikki muu. Jos aitoa jumalayhteyttä ei ole, kaikesta alkaa merkitys valua hiljalleen ulos. Jää vain harmaata arkea, taistelua vaikeuksia vastaan, haavojen nuolemista. Kaipuu johonkin todempaan – elävään ja ravitsevaan – kasvaa kasvamistaan.

  Mutta entä, kun edessä näyttää olevan vain sama loppumattomalta näyttävä hämärä tunneli… Onko siellä päässä valoa? Aukeaako uusi värikylläinen maisema koskaan? Oletko sinä, Isä, siellä oikeasti vastassa? 

 4. ,, kun olin lapsi, oli talvi kirjoitin kirjeen, olin ottanut tuli tikut, mennyt ulos tehnyt hankeen kuopan sytytyttänyt kirjeen tuleen, nähnyt savun nousevan taivaaseen, en tienyt miten Taivaan Isä yhteyttä, uskoin kun näin, että savu nousee Isän luo, lapsen usko. Asuin maaseutu kylällä, jossa oli seuroja joka kk, pieni siemen (Jumala Sana), oli sisällä, mutta en tienyt tietä,,,

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: