Toivo, ankkuri ja armon valtaistuin

“Se toivo on elämämme ankkuri, luja ja varma. Se ulottuu väliverhon sisäpuolelle asti” (Hebr. 6:19).

Ihminen ilman toivoa menettää elämänilonsa. Toivo antaa syyn elää niinäkin hetkinä, jolloin elämä muutoin olisi liian raskasta. Toivo sanoo meille, että vaikka nyt on edessä mahdottomat haasteet, huomenna asiat voivat olla toisin.

Hebrealaiskirjeen mukaan toivo on kuin ankkuri. Ajattele laivaa kovissa myrskyissä. ilman ankkuria se lähtisi myrskyn vietäväksi ja tuhoutuisi. Ankkuri pitää laivan paikoillaan ja sen merkitys korostaa erityisesti pahana päivänä.

Kristillinen toivo on samanlainen. Se on sitä tärkeämpää, mitä vaikeammissa tilanteissa me olemme. Vaikka elämä myrskyäisi, ulkoa- tai sisältäpäin puhaltaisi rajut tuulet ja tuho näyttäisi väistämättömältä, toivon ankkuri pitää meidät pystyssä.

Kun laivan ankkuri on kiinni meren pohjassa tukevalla alustalla, kristityn toivon ankkuri kiinnittyy “esiripun” sisäpuolelle. Esiripun sisäpuoli tarkoittaa Raamatun kuvaileman Jumalan temppelin kaikkeinpyhintä. Jumala asui siellä. Nyt tulen huikaisevimpaan ajatukseen: Raamatun mukaan tuolla kaikkeinpyhimmässä on meitä vastassa armon valtaistuin (Hebr. 4: 16). Armon valtaistuimella istuu ristiinnaulittu Kristus, Jumalan Poika.

Meidän toivomme kiinnittyy siis Jeesuksen Kristuksen armoon. Siihen armoon ja rakkauteen, jota Hän tuntee meitä kohtaan. Kun meidän elämämme joutuu myrskyyn ja pimeyteen, me saamme laittaa kaiken toivomme Jeesukseen samalla tavalla hätääntynyt lapsi laittaa toivonsa äitinsä huolenpitoon.

Armon valtaistuin on meille kaikille auki. Siis kaikille, myös sinulle. Huolimatta siitä millainen olet ja millaisten asioiden kanssa taistelet. Kristuksemme kutsuu meitä tulemaan luokseen juuri silloin, kun luonnostamme tahtoisimme häpeän tähden piiloutua. Hän tahtoo lahjoittaa meille armoaan ja laupeuttaan ja niitä tarvitsemme eniten ollessamme pahoja, huonona ja heikkoja. Hän lupaa antaa meille apunsa oikeaan aikaan. Eli silloin kun laivamme on jo uppoamassa eikä inhimillistä toivoa näy. Silloin Jeesuksemme tyynnyttää aallot niin kuin erään kerran epätoivoisten opetuslasten kanssa ja me saamme ihmetellä Hänen armonsa ja voimansa suuruutta!

3 vastausta artikkeliin “Toivo, ankkuri ja armon valtaistuin

  1. Toivo joka perustuu Kaikkivaltiaan Jumalan omaan Sanaan, Jumalan, joka ei voi valehdella, on se, mistä kirjoitat😃. Ja se on niin paljon enemmän, kuin jokin satunnainen fiilistely kivalla toiveikkaalla ololla. Kiitos, että jaat kestävää ja ikuista toivoa alati pimenevään maailmaan. Myös hienoja kuvia liitetty joukkoon!!!Jumalan luomakunta on häkellyttävän monimuotoinen ja kaunis!❤

  2. Kiitos! Ja kiitos tosi hyvästä kommentista! Jumala todella haluaa meidän kiinnittyvän Hänen Sanansa lupauksiin, koska ne eivät todella petä! Esimerkiksi se, että Jeesus kutsuu meitä hänen luokseen, jotta saisimme levon – se on totta!!:-)

  3. Kiitti! Minä uskon, että Jumala haluaa kasvattaessaan meitä viedä meitä tunteistamme kohti Sanan lupauksia. Silloin emme enää usko silloin kun tuntuu hyvältä, vaan pahinpanakin päivänä riipumme kiinni Jumalan Sanassa. Sillä se ei petä alta!

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: