Valo loistaa pimeydessä

“Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” (Joh. 1:5)

Yksi lempipsalmeistani on jollain tragikoomisella tavalla Psalmi 88. Se on yksi Raamatun synkimmistä kohdista. Kun monet muut Psalmit päättyvät synkeyden ja ahdistuksen jälkeen kiitokseen ja Jumalan avun ylistykseen, tämä Psalmi päättyy sydäntä riipaisevasti näin: “Kaikki ystäväni sinä olet karkottanut, nyt on seuranani vain pimeys.”

Olen itkenyt Psalmin ääressä lukemattomia kertoja. Se pystyy kuvaamaan epätoivoa, jota itsekin niin monesti koen. On äärettömän sielua hoitavaa, että Raamatusta löytyy ainakin yksi Jumalan ihminen, joka koki elämässään jotain niin pimeää, ettei edes toivoa tuntunut olevan. Juuri se on tuonut toivoa.

Ajattele tätä totaalista pimeyttä vasten sitä, että Johanneksen mukaan Jeesus on Valo. Tämä Valo loistaa nimenomaan pimeydessä. Vaikka me luulemme olevamme pimeydessämme yksin, Jeesus on siellä aina kanssamme. Ja vaikka pimeys nujertaa ja taittaa meitä, Häneen se ei pysty. Kristus ei himmene pimeydessämme vaan valaisee sen.

Voit luetella tähän mielessäsi kaikki ne pimeydet, joita koet joko itsessäsi tai olosuhteissasi. Ajattele sitten Kristuksen astuvan kirkkaan loistavana keskelle suurinta hätääsi. Valo on ainoa lääke, joka todella auttaa. Vaikka et löytäisi valoa positiivisesta ajattelustasi, tahdon päätöksistäsi tai ystävistäsi, Kristuksesta se löytyy aina. Ja Kristus löytyy Jumalan Sanasta, Raamatusta.

Ajattele taskulamppua ja sen tuomaa valoa. Päivänpaisteessa sen teho näyttää mitättömältä. Mutta ota se avuksesi yön pimeyteen, niin jo alkaa loistamaan. Sen valon avulla pimeys ei tunnu niin pelottavalta ja näet turvallisesti suunnistaa eteenpäin. Samoin Kristus loistaa elämässämme sitä kirkkaammin, mitä syvempi on synkeys. Hänen kirkkautensa on verrattomasti suurempaa kuin mikään koettavissa oleva pimeys.

On monia aikoja, jolloin haluaisimme kokea ja nähdä tämän valon. Haluaisimme sen vievän pimeyden mennessään, haluaisimme kylpeä valossa. Ehkä senkin aika tulee. Mutta jaksa pimeydessäkin uskoa, että Kristus on valosi, Hän johdattaa sinua. Hän varjelee valollaan, ettei pimeys saisi sinua valtaansa.

valoloistaapimeydesa_DSC01680

2 vastausta artikkeliin “Valo loistaa pimeydessä

  1. Tuon artikkelin voisin näyttää monelle masentuneelle, jotka ovat elämäni tielle tulleet poikkeamaan. Asiaa ei voisi juuri tuon paremmin sanoa, ja joskus itsellä tuntuvat olevan sanat vähissä toisen ihmisen surun äärellä. Pyydän Taivaan Isältä, että suru jättäisi sinut kokonaan ja voisit vain iloita Kristuksessa tästä eteenpäin. Taivaan Isän siunausta.

Kommentoi tätä julkaisua

%d