Miksi Jumala ei auta?

“Kuultuaan Lasaruksen sairastavan, hän viipyi vielä kaksi päivää siellä, missä silloin oli…” (Joh. 11: 6).

Jeesuksen hyvä ja rakas ystävä, Lasarus, oli vakavasti sairaana. Lasaruksen sisaret, Maria ja Martta lähettivät suhteellisen lähellä olevalle Jeesukselle viestin tilanteesta. He odottivat Jeesuksen tulevan auttamaan niin pian kuin mahdollista.

Jeesus kuitenkin viivästytti apuaan. Hän viivästytti sitä niin pitkään, että Lasarus ehti kuolla ja kaikki toivo hänen parantumisestaan katosi. Jeesus tuli paikalle ihmisten mielestä liian myöhään mutta kuinka väärässä he olivatkaan! Jeesus viivytteli, jotta voisi osoittaa suunnatonta kirkkauttaan.

Kuinka monesti me olemmekaan samassa tilanteessa. Olemme ahtaalla ja huudamme Jeesusta pelastamaan meidät. Huudamme äänemme käheäksi samalla kun taivas on hiljaa. Elämäntilanteemme muuttuvat hiljaisuuden aikana aina vaikeammiksi ja lopulta häviää kaikki toivo. Jokin meissä katkeaa ja ajattelemme, että Jumalan apu myöhästyi; Hän ei välittänyt.

Ehkä tämä Lasaruksen kertomus on meille opiksi siitä, että Jumalaa kannattaa odottaa yli omien aikatauluodotusten? Ja ehkä Jeesus haastaa meidät uskomaan Häneen silloinkin, kun inhimillisesti kaikki toivo on jo mennyttä?

Jumala on parhaimmillaan siellä, missä muut mahdollisuudet ovat poissa pelistä. Hän ei koskaan viivyttele apuaan rakkauden puutteesta vaan sen suuruuden tähden. Hän rakastaa sinua niin paljon, että pidättää kaikkia taivaan voimia puuttumasta tilanteeseesi ennen määrättyä hetkeä – jotta uskosi saisi kasvaa ja saisit nähdä Jumalan kirkkauden!

4 vastausta artikkeliin “Miksi Jumala ei auta?

  1. Joskus vastaamatta jättäminenkin voi olla vastaus. Jumala on ennenkaikkea kiinnostunut meidän hengellisestä kasvusta. Luottaminen siihen että Jumala vie meidät perille antaa toivoa ja iloa vaikeinakin aikoina.

  2. Olen sairastanut ahdistusta ja masennusta (virallinen diagnoosi) yli 20 vuotta. Koko sen ajan olen rukoillut, että Jumala ottaisi pelon ja ahdistuksen pois. Olen monesti kysynyt että “Miksi et auta? Miksi annat tämän tuskan jatkua?” En ole saanut apua, en vastausta, en mitään selitystä. Olenko niin kelvoton että olen ansainnut tämän? Miksi en saa apua?

  3. Olen miettinyt , rakastaako Jeesus myös minua, vaikka olen syntinen ihminen.
    Taloudellinen romahdus, suuret velat. Sairaudet, pelko epävarmuus.
    Eihän kukaan voi rakastaa näin huonoa ihmistä . Auta Herra kuitenkin, sitä minä pyydän sinulta. Anna anteeksi syntini ja epäilyni. Amen

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: