Miksi Jumala ei auta?

”Kuultuaan Lasaruksen sairastavan, hän viipyi vielä kaksi päivää siellä, missä silloin oli…” (Joh. 11: 6).

Jeesuksen hyvä ja rakas ystävä, Lasarus, oli vakavasti sairaana. Lasaruksen sisaret, Maria ja Martta lähettivät suhteellisen lähellä olevalle Jeesukselle viestin tilanteesta. He odottivat Jeesuksen tulevan auttamaan niin pian kuin mahdollista.

Jeesus kuitenkin viivästytti apuaan. Hän viivästytti sitä niin pitkään, että Lasarus ehti kuolla ja kaikki toivo hänen parantumisestaan katosi. Jeesus tuli paikalle ihmisten mielestä liian myöhään mutta kuinka väärässä he olivatkaan! Jeesus viivytteli, jotta voisi osoittaa suunnatonta kirkkauttaan.

Kuinka monesti me olemmekaan samassa tilanteessa. Olemme ahtaalla ja huudamme Jeesusta pelastamaan meidät. Huudamme äänemme käheäksi samalla kun taivas on hiljaa. Elämäntilanteemme muuttuvat hiljaisuuden aikana aina vaikeammiksi ja lopulta häviää kaikki toivo. Jokin meissä katkeaa ja ajattelemme, että Jumalan apu myöhästyi; Hän ei välittänyt.

Ehkä tämä Lasaruksen kertomus on meille opiksi siitä, että Jumalaa kannattaa odottaa yli omien aikatauluodotusten? Ja ehkä Jeesus haastaa meidät uskomaan Häneen silloinkin, kun inhimillisesti kaikki toivo on jo mennyttä?

Jumala on parhaimmillaan siellä, missä muut mahdollisuudet ovat poissa pelistä. Hän ei koskaan viivyttele apuaan rakkauden puutteesta vaan sen suuruuden tähden. Hän rakastaa sinua niin paljon, että pidättää kaikkia taivaan voimia puuttumasta tilanteeseesi ennen määrättyä hetkeä – jotta uskosi saisi kasvaa ja saisit nähdä Jumalan kirkkauden!

Tekijä: Jaakko Pirttiaho

kouluttaja, Kansan Raamattuseura

Yksi ajatus artikkelista “Miksi Jumala ei auta?”

  1. Joskus vastaamatta jättäminenkin voi olla vastaus. Jumala on ennenkaikkea kiinnostunut meidän hengellisestä kasvusta. Luottaminen siihen että Jumala vie meidät perille antaa toivoa ja iloa vaikeinakin aikoina.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s