Oletko marginaalissa

Me kaikki tiedämme, että Jumala pystyy parantamaan sairaita. Tiedämme, että Hän pystyy nostamaan masennuksesta ja antamaan elämään uuden suunnan. Samoin tiedämme, että Jumala kykenee avaamaan umpisolmuja ja tuomaan kadonneen ilon takaisin.

Silti saatat kuulua siihen, ehkä joskus marginaaliseen kristittyjen ryhmään, joka edelleen makaa sairasvuoteella psyykkisten ongelmien vuoksi? Tai ehkä olet joutunut olemaan jo vuosia  kuin vankilassa ilman, että Jumala olisi tullut avamaan oviasi? Tai ehkä kärsit repivistä ristiriidoista ilman, että olisit aikoihin saanut kokea muiden todistamaa iloa?

Niin, ehkä olet marginaalissa? Mutta tarkoittaako se yhtä kuin, että olisit Jumalan selän takana? Minä luulen, että asia on toisin. Jeesus sanoi, että autuaita ovat hengellisesti köyhät – Hän tarkoitti onnella sitä, että Jumala on kääntänyt katseensa tällaisten marginaalissa taistelevien ihmisten puoleen ja hyväksyy heidät yhteyteensä.

Ja tiedätkö mitä? Jumala itse tuli ihmiseksi, marginaali-ihmiseksi. Hän astui alas taivaasta juuri niiden ihmisten elämää varten, jotka eivät näytä saavuttavan onnellista elämää tässä ajassa tai meidän mittareilla. Jeesus näytti meille, ettei Jumala ole välinpitämätön, etäinen ja vain vahvojen parissa viihtyjä; Hän tuli itsekin kärsimyksistä ja itkuista osalliseksi ja juuri sillä Hän toi toivon meille marginaali-kristityille.

Marginaalissa itketään miksi -kysymysten parissa. Niin minäkin teen. Tyydyttäviä vastauksia on vaikeaa saada. Mutta ehkä vastauksia vielä oleellisempaa on se, että me saamme uskoa Jumalan olevan siellä, missä ei olla päästy valtavirran mukaan. Hän hyväksyy yhteyteensä ne, joiden elämä on edelleen repaleista ja toivotonta. Ja siellä missä on Jumala, siellä on aina myös todellinen Toivo.

2 vastausta artikkeliin “Oletko marginaalissa

 1. Heti otsikon nähdessäni tuumin mielessäni, että kyllä ollaan. Kysymyksiä ja vastauksien odottelua riittää… Lohdullista on tietää, ettei meitä silti ole unohdettu ja meistä ja asioistamme välitetään. Tunteet tosin on usein eri mieltä.

 2. Olen kerran aikaisemminkin ottanut kantaa kirjoitukseesi.
  Minäkin siis olen marginaalissa, mutta silti onnellinen ja kiitollinen elämästäni!
  Olen saanut tulla tuntemaan elävän Jeesuksen jo yli 45 vuotta sitten. Tämä ihme on ollut elämäni voima ja valo tielläni.
  Lämmittää sydäntäni kun luen näitä “postauksiasi”. Puhuttelevat ja antavat sinusta sellaisen käsityksen että olet lämmin ja tunteva ihminen.
  Itse kuvien tekijänä ensimmäisenä hurmaannuin tuohon ihanaan talvimaisemaan! Toki nyt on ollut liikaa jo lunta. En ole muutamaan päivään päässyt ovesta ulos, ei aura ole käynyt. Ei se ole haitannut suuremmin kun ei ole ollut pakkoa päästäkään.
  Kiitos taas tästä, siunattuja aiheita sinulle!

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: