Minä näin Herran!

“Kuningas Ussian kuolinvuonna minä näin Herran istuvan korkealla ja ylhäisellä istuimella, ja hänen viittansa liepeet täyttivät temppelin.” (Jes. 6:1)

Oletko koskaan valmistautunut illanviettoon tai juhliin ja nähdessäsi ystäväsi tajunnut, että olet aivan alipukeutunut? Sitä samaa koki Jesaja, kun hän näki Herran kirkkauden.

Profeetta Jesajan kutsumus oli vahva: Hän näki Herran kirkkauden ja tipahti polvilleen. Jumalansa läsnäolossa tapahtui jotakin – hän ymmärsi olevansa syntinen. Hän huudahti, että hänellä oli saastaiset huulet ja koki olevansa Jumalan pyhyyden edessä tuhon oma.

Tämä sama kokemus on tärkeä meille kaikille – me emme ymmärrä omaa syntisyyttämme tai tarvitsevuuttamme ennen kuin Herra ilmestyy meillekin. Sitä ennen vertaamme itseämme toisiimme; sen jälkeen vertaamme itseämme Herraan Jeesukseen Kristukseen.

Miten Jumala ilmestyy meille? Tänään Jumalan Henki puhuu meille Raamatun kautta. Raamatun, hengellisten kirjojen, puheiden tai ystävän sanojen kautta Pyhä Henki näyttää meille sekä itsemme Jumalan valossa että Jeesuksen hankkiman armon.

Herran läsnäolossa ihminen ei kasva suureksi vaan pieneksi. Hän alkaa nähdä itsessään sellaista syntisyyttä, jota ei ollut aikaisemmin ymmärtänyt. Ehkä silloin mekin huomaamme, miten saastaiset huulet meillä on? Miten huulemme puhuvat pahaa toisista ja kiitoksen sijaan napisevat Jumalaa vastaan?

Pieniksi kasvaneille tarjotaan suuri Kristus. Siinä on hengellisen elämän salaisuus.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: