Rakkautta yli seurakuntarajojen

“Uuden käskyn minä annan teille: rakastakaa toisianne. Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toisianne.” (Joh. 13: 34)

Eri kirkkokunnat ja järjestöt ovat hyvä asia. Jokainen Raamattuun nojaava yhteisö pitää esillä omalla tavallaan ja näkökulmallaan tärkeitä Raamatun totuuksia. On hyvä tiedostaa, ettei mikään kirkkokunta omaa yksin koko oikeaa oppia ja totuutta. Jumala on liian ihmeellinen käsittää täysin ja kattavasti ja me kaikki olemme jatkuvasti opintiellä. Se pitää meidät nöyränä.

Vaikka eri kristillisten yhteisöjen näkemykset vaihtelevat esimerkiksi kasteesta, armolahjoista, Pyhän Hengen toiminnasta ja seurakuntarakenteesta, yksi ja ainoa keskeinen asia sitoo kaikki ja kaiken yhteen: usko Herraan Jeesukseen Kristukseen syntiemme sovittajana. Se totuus pelastaa meidän Jumalan vihalta, synnyttää meidät Jumalan perheväkeen ja avaa Taivaan portit. Ja samaan taivaaseen meidän pitäisi kaikkien mahtua.

Taivaassa ei ole erikseen luterilaisia, katolisia, helluntailaisia, vapaakirkollisia tai babtisteja. Siellä on Herraan Jeesuksen Kristuksen omia. Siis kristittyjä.

Kun Jeesus opetti opetuslapsilleen toistuvasti rakastamisen tärkeyttä, Hän ei tarkoittanut luterilaisten rakastavan vain luterilaisia. Eikä helluntailaisten helluntailaisia. Hän ei tarkoittanut, että kristittyjen keskinäiselle rakkaudelle tulisi ylitsepääsemättömiä esteitä nimeltä kirkkokunnat.

Miksi eri seurakuntaperheiden välillä on niin paljon epäluuloa ja kitkaa? Uskallan väittää, että se johtuu vain ja ainoastaan meidän lihallisuudestamme. Me rakennamme raja-aitoja, pidämme itseämme toisiamme parempina ja toitotamme oman tietomme ja uskomme verrattomuutta. Me katsomme karsaasti niihin, jotka ovat eri mieltä kanssamme eivätkä leiki meidän hiekkalaatikollamme. Me epäilemme toisia liikkeitä koska heidän meistä poikkeavat näkemykset horjuttavat omaa paremmuuttamme.

Kristuksen Henki etsii yhteyttä. Erojen sijaan Hän etsii meitä yhdistäviä asioita. Kristuksen Henki meissä ja yhteisöissämme vaikuttaa kunnioitusta ja siunaavaa asennetta.

Kun rakkaus voittaa epäluulomme, kun Henki pääsee vaikuttamaan yli lihallisuutemme, silloin Kristuksen seurakunta on kuin korjattu majakka: se loistaa kaunista valoaan pimeään maailmaan.

One thought on “Rakkautta yli seurakuntarajojen

 1. Niin totta! Mutta vaikeaa.!
  Jos jokainen meistä saisi kokea “herätyksen” eli uudestisyntymisen, uskoontulon, Jeesuksen elävänä jne.jne. mitä kaikkea näistä asioista sanoina käytetäänkään jotka ihmistä voivat Sanan perusteella kohdata ja todellakin muuttaa toiseksi.
  Minäkin olin kasvanut voimallisesti ev.lut kirkon opissa ja ollut “hyvä ihminen” ja luullut jo olevani “uskovainen”, ja lapsena varmasti olinkin aivan tosissani ja vielä rippikoulussakin. Mutta sitten tapahtui jotain joka muutti kaiken ja osa siitä jostakin on löydettävissä Raamatun sivuilta! Tapahtui SE sama kuin opetuslapsille ja ennen kaikkea Paavalille! – Tai suomalaisittain Paavo Ruotsalaiselle jolle seppä Högman neuvoi Tien!

  Väkevä kokemus itselläni siitä mikä käänsi kiltin tytön suunnan ja antoi ymmärryksen, toisenlaisen kuin aikaisempi oli ja sitä Tietä on, Jumalan armosta, saanut vaeltaa jo 46 vuotta! Sain kohdata elävän Sanan, Jeesuksen Kristuksen ja todellisen uudestisyntymisen! Yksin kotona Raamattua lukiessani, enkä edes ymmärtänyt mitä se oli?! Jokin vain muuttui, jokin verho repesi edessäni ja ymmärsin mitä luin. Sana elää!
  Voi kunpa emme siis hylkäisi mitään kirjoitusta Raamatussa, jotain sellaista mitä emme ole itse kokeneet ja sen varjolla arvostelisi muita. En minä ketään eikä kukaan minua. Jumalan Elävä Sana on kaikkien ulottuvissa vaikka opetustakin tarvitaan.

  No, tarina jatkuu, olin Helluntailaiseurakunnassa ja sen vaikutuspiirissä yhteensä toistakymmentä vuotta, mutta palasin isieni kirkkoon jo muutama kymmenen vuotta sitten. Sain huomata että molemmissa on hyvää ja sitä joka herättää arvostelua. Siksi ettei Mikään ole täällä maan päällä täydellistä, eikä meistä kukaan.
  Pääasia mielestäni on että jokainen seuraa Jeesusta joka on Tie, Totuus ja Elämä, sen mukaan kuin uskoa ja ymmärrystä on! Rukoilee ja lukee Sanaa ahkerasti omaksi kasvukseen ja auttaakseen muita – niin kuin sinäkin, jolle tätä nyt kirjoitan :)!
  Kolmiyhteinen Jumala pitää omistaan huolen. Jeesus on Vapahtajamme. Hän on kuningasten Kuningas ja herrojen Herra, armosta rikas auttajamme ja lunastajamme. Kiitos Isälle Jumalalle, pojalle Jeesukselle Kristukselle ja Pyhälle Hengelle!
  Kiitos taas kirjoituksistasi! Sinua siunaten! Hyvän pääsiäisen toivotuksin!

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: