Jumala, ymmärsitkö nyt ihan oikein?

“Ja kaikkien minun poikieni joukosta – Herra on antanut minulle monta poikaa – hän valitsi poikani Salomon istumaan Herran valtaistuimella ja hallitsemaan Israelia.” (1. Aik. 28:5)

Miten kuninkuus saattoi päätyä juuri Salomolle? Hän oli Daavidin itsekkäimmän ja räikeimmän synnin seurauksena syntynyt lapsi. Daavidille oli syntynyt laillisista suhteista monta poikaa mutta Jumala valitsi erikoisella tavalla juuri Salomon.

Salomo sai nousta Daavidin valtaistuimelle seuraavaksi kuninkaaksi, rakentaa Herran temppelin ja ennen kaikkea hän sai olla osallisena Jeesuksen sukulinjassa.

Miksi? Jumala oli siirtänyt kuningas Saulin inhimillisesti hyväksyttävimmistä synneistä sivuun ja ottanut Daavidin tilalle. Ja nyt kun Daavid mokaa todella raskaasti, Jumala säilyttää hänen kuninkuutensa, puhuu hänestä läpi Raamatun miehenä, joka rakasti Jumalaa ja jossa ei nähty virheitä. Ja laittomasta seksisuhteesta tulee juuri SE seuraava kuningas?

Daavid kyllä kärsi syvästi syntiensä seurauksia. Uskon, että tapaus Batseban kanssa jätti häneen pysyvän jäljen. Mutta Jumala mitä ilmeisimmin halusi osoittaa yli synnin käyvää armoaan valitsemalla Salomon.

Salomon valinta on kuin Jumalan puhetta meille jokaiselle. Jumala lupaa armonsa olevan suurempi kuin mitkään epäonnistumisemme. Eikä siinä kaikki: Hän saattaa jopa kääntää pahimmat kaatumisemme omien tarkoituksensa toteuttamiseksi. Ei siis niin, että synti olisi mitenkään hyvä tai suotava asia – mutta armo on suvereenisti aina suurempi.

Meillä on lupa uskoa menneet epäonnistumiset armon peittämiksi. Ja sama koskee tulevia asioita. Koska Kristus.

One thought on “Jumala, ymmärsitkö nyt ihan oikein?

  1. Myös Rahab on mainittu Jeesuksen sukuluettelossa. Miksi meidän ihmisten on joskus niin vaikea ymmärtää että Jumalan armo ulottuu kaikkiin. Vahdimme toisiamme ja toisten syntejä. Kukaan todella armon kokenut ei käytä armoa hyväkseen aivankuin se antaisi luvan tehdä syntiä.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: