Selittämätön kaipaus

“Minä pyydän, näytä minulle kunniasi.” (2. Moos. 33:18)

Raamatussa on erityinen jännite löytämisen ja etsimisen välillä. Sitä kokivat Mooses, Daavid ja vaikkapa Paavali. He kaikki omistivat syvän yhteyden Jumalaansa ja silti he jatkuvasti kokivat merkillistä ikävää ja kaipausta. He ymmärsivät, että Jumalassa on enemmän ja he halusivat löytää Hänet.

Tätä kaipausta ei saisi selittää pois. Meistä ei saisi tulla niin oikeaoppisia tai täydellisiä, että kaipaus katoaa. Kaipaus ei välttämättä ole merkki epäterveestä psyykkeestä tai sielun vammasta, se voi hyvin olla Jumalan vaikuttamaa halua olla tyytymättä vähään.

Juuri tänään Kristuksen seurakunta odottaa ihmisiä, joita Jumalan ikävä ajaa tienraivaajiksi. Nämä ihmiset eivät löydä onneaan siitä mitä tämä maailma tarjoaa lopullisena täyttymyksenä: rahasta, tavarasta, menestyksestä tai ihmisten ihailusta.

Ehkä sinua on riisuttu juuri siksi, että voisit kaivata enemmän? Ehkä sinun ei ole annettu asettua aloillesi, jotta voisit olla edelleen matkalla löytääksesi jotain parempaa?

Kristus on persoona ja Hänet voidaan tuntea persoonallisella tavalla. Hänen tuntemisensa on suurempi aarre kuin voimme kuvitella.

Jumala sytyttäköön meihin kaipauksen liekin.

Kommentoi tätä julkaisua

%d