Rakkaus kutsuu yhteyteen

“Sitten Herra sanoi minulle: `Mene vielä ja rakasta naista, vaikka hänellä on rakastaja, ja hän rikkoo avion. Rakasta häntä niin kuin Herra rakastaa israelilaisia, vaikka nämä kääntyvät muiden jumalien puoleen ja rakastavat rypälekakkuja´” (Hoos. 3: 1).

Profeetta Hoosean avioliitto oli kuvausta Jumalan ja Israelin välisesestä suhteesta. Hoosea joutui kokemaan syvää sydänsurua kun hänen rakastamansa vaimo petti häntä toisen miehen kanssa. Jumala antoi hänelle merkillisen ohjeen: Hoosean tuli ostaa hyvin tuntuvalla summalla vaimo takaisin itselleen ja jatkaa kaikesta huolimatta hänen rakastamistaan.

Hoosea näytti aikalaisilleen ja samalla meille Jumalan rakkauden syvyyden. Vaikka me rakastamme enemmän itseämme, toisia ihmisiä ja ympärillämme olevia asioita kuin Jumalaa, Hän rakastaa intohimoisesti meitä. Hän jatkaa rakastamistaan, vaikka me olemme uskottomia. Hänen rakkautensa on jatkuvaa vaikka meidän sitoutumisemme on parhaimmillaankin häilyvää.

Jumala rakastaa juuri sinua. Voit ajatella, että olet mokannut elämäsi liian vaikeasti tai olet liian paha Jumalan rakastamaksi mutta se ei muuta Jumalan tunteita sinua kohtaan. Hä tietää häilyvän ja muualle tähyilevän sydämesi ja rakastaa sinua silti.

Ja Hän on maksanut sinusta suurimman mahdollisen hinnan. Hän antoi Poikansa kuolemaan kunnottomuutemme tähden, jotta saisimme elää Hänen lähellään.

Elämämme Jumalan yhteydessä ei johdu meidän erinomaisesta rakkaudesta vaan Jumalan muuttumattomasta ja hyvästä asenteesta meitä kohtaan.

Kun tuo uskomaton rakkaus pääsee murtautumaan suojiesi läpi sinne, missä sisimpäsi huutaa tulla nähdyksi ja rakastetuksi, et pysy entiselläsi.

Vaatimus synnyttää pelkoa ja etäännyttää mutta rakkaus synnyttää kiitollisuutta ja vastarakkautta. Rakkaus kutsuu tulemaan lähelle ja laskemaan suojat. Rakkaus kutsuu yhteyteen.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: