Sieluni tulee kylläiseksi Sinusta

“Sieluni tulee kylläiseksi kuin juhlapöydässä. Suuni ylistää riemuitsevin huulin” (Ps. 63:6).

Daavid puhui Jumalasta persoonana, joka täytti hänen sydämensä ja sielunsa. Jumala oli hänelle jotain, joka ei ollut pelkkä tunnustus, vaan johon saattoi saada todellisen yhteyden.

Jumala haluaakin olla meidän sydämemme ja sielumme täyttymys. Hän intohimoisesti haluaa yhteyttä meihin ja olla meille jotain enemmän. Hän raivaa sydämemme ykköspaikoilta asioita vaan saadakseen itse täyttää meidät. Mutta Jumala ei ole narsistinen persoona; Hän tietää, että ihmisen on paras elää Hänen lähellään.

Jumalan kanssa seurusteluun tarvitaan aina Hänen Sanansa. Kirjoitan tarkoituksella sanan “aina”, vaikka tiedän, että Jumalan Henki voi puhua kristityille suoraan: Jossakin tietyssä tilanteessa tunnet kuin äänen sisälläsi, joka ohjaa sinua tiettyyn suuntaan. Tai Jumalan Henki voi puhua toisten ihmisten kautta.

Mutta Raamattua ei saa ohittaa. Raamattu on se elävä vesi, jota Jumala tahtoo vuodattaa sisällemme niin, että kuivat uomamme virtaavat jälleen.

Miten se tapahtuu? Teologit puhuvat tässä vaiheessa Raamatussa esiintyvästä rhema -sanasta. Se tarkoittaa sitä, kun Pyhä Henki puhuu meille Jumalan Sanan – Raamatun – kautta niin, että Raamatun tekstit tulevat meille henkilökohtaiseksi puheeksi ja kohtaamiseksi. Tämän rhema -sanan kautta Jeesus tulee meitä lähelle Raamatun ilmoituksen kautta.

Olkoon siis Raamattu meille rakas ja tärkeä. Olkoon se meille – samoin kuin se oli Daavidille – Jumalan kohtaamisen paikka.

Elävä Jumala tahtoo Sanansa, seurakuntayhteyden ja Pyhän Henkensä kautta olla meille todellinen ja läheinen Persoona. Hän haluaa seurustella kanssamme ja täyttää sielumme.

3 vastausta artikkeliin “Sieluni tulee kylläiseksi Sinusta

  1. Jeesus on elävä Jumalan Sana (iso S) ja Raamattu on inspiroitu Jumalan sana mutta ei pyhä. Se voi sisältää esim käännösvirheitä jotka Jumala sallii. Sana on yksi Jumalan nimistä esim Ilm 19:13 “Hänellä oli pukunaan vereen kastettu viitta, ja Hänen nimensä on Jumalan Sana”. Joh 1:1 – Sana (Logos) on Jumala ja kaikki syntyi Sanan voimalla. Hänessä (Sanassa) on elämä.

  2. Jumala puhuu meille myös luomistyönsä kautta . Opimme paljon Hänestä kun katselemme ja ihmettelemme Hänen töitään jos vaan pidämme silmämme ja korvamme auki . Esim Ps 19.

  3. Osa rhema-sanoista tulee kyllä suoraan henkeemme. Isäni sairastuessa vakavaan syöpään Jumala totesi heti huhtikuussa: Juhanukselta kaikki on ohi. Niin kävi, isäni kuoli toisena arkipäivä juhannuksen jälkeen, eli niin kuin vanhat ihmiset sanoivat: Juhanukselta lähdetään heinään. Ei Juhannuspyhinä, mutta sen jälkeen arkena. Samalla tavalla Jumala kertoi, että hän halusi parantaa seitsenkymppisen mummon syövästä sotasokeaa miestään hoitamaan. Eräästä syöoäsairaasta naisesta hän sanoi, että haluaisi antaa tälle vielä ihanat isoäitipäivät. Aviopari kuitenkin väsyi kesken. Yritin jatkaa rukousta, mutta ei mennyt enää läpi. Viimein Jumala totesi: He eivät enää halua patantumista. Ja niin kävi, vaimo meni uskossa Herransa luo ja mies löysi myöhemmin uuden vaimon. Ne ihanat isoäitipäivät vain jäivät kokematta.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: