Missä on sinun aarteesi?

“Myykää mitä teillä on, ja antakaa almuja. Hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, ehtymätön aarre taivaisiin, minne varas ei ulotu ja missä koi ei turmele. Missä on teidän aarteenne, siellä on myös sydämemme” (Luuk. 12: 33,34).

Jeesus varoittaa monta kertaa useammin väärästä suhtautumisesta rahaan kuin vääristä ihmissuhteista. Hänen mukaansa rahan himo astuu sydämissämme helposti jopa Jumalan paikalle.

En voi olla tässä kohtaa miettimättä sitä, kuinka meillä kristityillä on tapana tulkita Raamattua omaksi eduksemme. Otamme Jeesuksen sanoista ne osat, jotka meidän itse kunkin on helpompi pitää ja toiset sanat selitämme vähemmän tärkeiksi, vertauskuvallisiksi tai tahallisen ylimitoitetuiksi.

Kristikunnassa esimerkiksi eronneet ja uudelleen avioituneet ovat monesti kuin alemmassa kastissa. Me tutkimme Jeesuksen sanoja tämän teeman ympärillä ja osoitamme, kuinka eronneet ovat rikkoneet Jumalan tahtoa vastaan.

Samaan aikaan jätämme osan Jeesuksen selkeistä opetuksista huomiotta. Mukaudumme aikamme arvoihin ja puolustelemme itseämme, että “kaikillahan on nykyaikana asunnot, kesämökit ja säästöt.”

Jeesus oli ehdoton avioeron suhteen. Mutta vähintään yhtä ehdoton Hän tuntui olevan maallisen omaisuutemme suhteen.

Hänen sanojensa edessä eronnut ihminen joutuu syntisen paikalle. Samoin joutuu se, joka jättää antamatta omastaan tarvitseville ja kerää omaisuutta itselleen. Syntiseksi osoittautuu sellainenkin kristitty, joka ylpeilee omalla hyvällä kristillisellä elämällään; Se muodostuu helposti sydämen aarteeksi ohi Jumalan (Fil. 3: 7,8).

Jumalan Sanaa, Raamattua tulee pitää esillä sen kaikilla ulottuvuuksilla. Sitä ei saa laimentaa eikä sitä saa tulkita omaksi edukseen. Kun se saa olla esillä koko voimassaan, se tekee meistä kaikista yhtä syntisiä. Me kaikki osoittaudumme Raamatun käskyjen edessä vajaiksi. Yksi yhdessä asiassa, toinen toisessa.

Mutta Raamattua ei ole kirjoitettu siksi, että voisimme tökkiä sillä toisiamme. Ensin tulee ottaa hirsi pois omasta silmästä. Sen jälkeen näkyy Risti paljon selkeämmin.

Ristiinnaulittu Jumalan Poika on Raamatun pääsanoma. Hänen tulee olla sydämemme aarre. Ja Hänestä tulvii anteeksiantamusta, armoa, uutta alkua ja voimaa pyhitykseen jokaiselle tarvitsevalle.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: