Jeesuksen vaikuttama elämä

“Ilman minua te ette saa aikaan mitään” (Joh. 15:5).

Jeesus käyttää tärkeässä opetuksessaan vahvaa kaksoiskieltoa. Hän haluaa korostaa, että hengellinen elämä on alusta loppuun saakka Hänen suorittamaa työtä.

Raamattu tosin osoittaa monet kehotuksensa juuri meille. Meidän tulee kilvoitella, välttää pahaa, kasvaa uskossa ja muuttua Jeesuksen kaltaisuuteen. Kehotukset ovat kuin navigaattorin opastama reitti päämäärään. Jos tarkoituksellisesti lähtee ajamaan väärään suuntaan, eksyy varmasti.

Raamatun osoittaa hengellistä elämää kristitty ei saa aikaan itse tekemällä. Ei edes Jumalan auttamana. Kristus on kaiken keskus. Hän asuu jokaisessa kristityssä ja vaikuttaa läsnäolollaan ja voimallaan sekä tahdon hyvään että voiman sen tekemiseen.

Joku saattaa kysyä, miksei tämä yksinkertainen totuus ole toiminut hänen elämässään? Siihen Jeesus vastaa: “Ilman Minua te ette saa mitään aikaan.”

Jos hengellinen elämä tuntuu liian vaikealta tai raskaalta, kyse ei ole ihmisen huonoudesta. Silloin kristitty taitaa edelleen itse olla ohjaksissa Jeesuksen odottaessa omaa vuoroaan.

3 vastausta artikkeliin “Jeesuksen vaikuttama elämä

  1. Niin totta ja varsinkin tuo viimeinen lause.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: