Ei puoskarointia, ei laastarointia

“Kevyesti he yrittävät parantaa minun kansani vamman sanoen: `Rauha, rauha!´, vaikka rauhaa ei ole” (Jer. 6: 14).

Jeremian aikana Israelin kansa oli siirretty pakkosiirtolaisuuteen ja eteläisen Juudan kohtalo näytti vääjäämättä samalta. Jumala ei voinut pitää kansastaan huolta, sillä tämä oli määrätietoisesti kääntänyt Hänelle selkänsä.

Kansan vamma oli yhteyden katkeaminen elävään Jumalaan. Muut jumalat houkuttivat enemmän ja ne lupasivat enemmän onnea ja vapautta. Vapaus oli kuitenkin pettävää; Jumalan lain rikkominen eli synti aiheutti kansaan syvät haavat.

Haavojen hoidossa on tärkeää tehdä oikeat toimenpiteet. Suomalaiset lääkärit ovat hyvin koulutettuja, jotta he eivät puoskaroisi vaan tekisivät oikeat diagnoosit. Väärää diagnoosia seuraa väärä hoito.

Jumalan armo ei ole pikalaastari synnin haavojen päälle. Armon matkatoverina on aina totuus, sillä totuus on Jumalan diagnoosi meistä. Totuus kertoo nykyisen tilanteen ongelman. Totuus määrää lääkkeen: armon. Siinä välissä on parannus, mikä tarkoittaa diagnoosin hyväksymistä ja lääkemääräyksen vastaanottamista.

Puoskarointi antaa väärät diagnoosit, pikalaastarointi siirtää ongelmaa huomiseen. Jeesus Kristus tahtoo operoida elämässämme sekä totuudellaan ja armollaan. Ne ovat vapauden ja onnellisen elämän instrumentteja.

One thought on “Ei puoskarointia, ei laastarointia

 1. Tarkoitushakuiset korona-ajan rajoitukset kylläkin olivat omiaan kasvattamaan pelkoni ja ahdistukseni nykyisiin mittoihinsa. Näkökulmastani katsottuna ne palvelivat lähinnä pelkkää pahaa.

  Palapeliini kuuluu toki myös monia muitakin paloja, kuten pikkusiskoni kuolema jo lähes 30 vuotta sitten ja visuaalinen aistiyliherkkyys. Useampi kuin yksi ihminen on liputtanut autismini puolesta. Yksi heistä on nimenomaan lääkäri, joten painoarvoa ajatukselle pitäisi olla jo ihan tarpeeksi.

  Kaikki elämän haavat eivät siis johdu ihmisen omista valinnoista.

  Kuvavalinta kosketti.

  Minä kun kaipaisin nimenomaan enemmän laastaria Jumalalta… en pelkästään synnin haavojen hoitoon, vaan myös niihin muihin haavoihini. 🤕

  Tein juuri tosi tyhmästi. Minulla olisi ollut tilaisuus kuulla tuoretta sanomaa Jumalalta, mutta hermot ehtivät mennä jo ennen sitä, koska työ kännykällä ei ottanut sujuakseen. 🤯 Kiukuttelin ja raivosin Hänelle eli sille ainoalle, joka olisi voinut minua todella auttaa. Jäi selvittämättä, että olisiko Hän auttanut minua juuri tänään iltapäivällä. Tilaisuus meni ohi.

  Mutta menneen sureminen ei hyödytä tässäkään tilanteessa. Täytyy yrittää muistaa olla viisaampi, kun tulee seuraava mahdollisuus saada lääkettä Herralta. Ainoalta todelliselta Lääkäriltä.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: