Rakasta, rakasta!

“Me rakastamme, koska hän on ensin rakastanut meitä” (1. Joh. 4:19).

Rakkaudessa on kaikki. Se vahvistaa seurakuntien rivit, täyttää janoisten sydämet, on jumalasuhteen molemminpuolinen kulmakivi ja tärkein Hengen hedelmä.

Rakkaudesta se hevonenkin potkii. Mutta entä jos ei potkituta? Entä jos rakkaudesta on jäänyt raamit ja määritelmät mutta sisältö on poltettu loppuun? Entä jos rakkauden vaatimuksesta on tullut vuoren kokoinen ahdistus?

Jokainen joki kuivuu etäällä lähteestään; Jokainen kukka kuihtuu ilman valoa; Jokainen kristitty kuolee vailla tulvivaa rakkautta.

Kristityssä esiintyvä rakkausmalmi pilkahtaa esille rakastaessa. Me voimme rakastaa vain sillä tasolla ja sillä voimalla, millä uskallamme olla rakastettuja.

Pelko rajoittaa ja kahlitsee yksinäisyyteen. Ehkä juuri siksi Jumala yhä uudestaan ja uudestaan kuuluttaa kutsua suhteeseen, joka perustuu rakkauteen. Ehkä juuri siksi meille on annettu jopa Jumalan lapsen nimi.

Jumalan rakastettuna on luonnollista antaa hyvän koskettaa toista. Mutta. Aina ensin on syy. Sitten seuraa mitä seuraa. Tässä tapauksessa rakkautta ilman vaatimuksia.

One thought on “Rakasta, rakasta!

  1. Hei! Pyysit kommenttia yksin armosta-blokista. Mielestäni se on ERITTÄIN tarpeellinen! En tiennyt sinusta tai työstänne ennen koronaa mitään. Sen alussa katsoin TV7:lta ohjelman jossa puhuit ja joka pysäytti ja puhutteli. Etsin sinusta tietoa ja löysin tämän blokin. Kun aloit käymään evankeliumeja luku kerrallaan läpi, odotin seuraavaa päivää ja sen oivalluksia. Toisaalta Raamatun tuntemisen kasvamisen lisäksi puheesi hoiti sielua ja sisintäni joka ei ole minullakaan ehyt. Et puhu korkealta, vaan kuin ystävä toiselle. Kristikunnassamme tarvittaisiin tällaista opetusta enemmän ja enemmän, kun ajat menevät synkemmiksi ja uskovienkin päät laskevat alas. Tarvitsemme enemmän rohkaisua kuin kuritusta… Mainitsit jotain soittamisesta. Jos haluat, voit soittaa minulle (044 5778783), mutta toivon, ettet väsytä näillä kaikilla toimilla itseäsi liikaa hoitamalla vain muita. Hoida myös itseäsi – tai oikeammin – anna Jeesuksen hoitaa sinua. Sanon tämän ihan itsekkäästä syystä, sillä jos palat loppuun, sinusta ei paljon ole minunkaan auttajaksi. Lupaan, että rukoilemme vaimoni kanssa sinun ja perheesi puolesta, jaksamisesi ja työsi puolesta. Uskon, että se on auttanut monia. Siunausta, Lasse

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: