Ovela mutta sama juoni

“… ettei Saatana pääsisi meistä voitolle. Eiväthän hänen aikeensa ole meille tuntemattomia.” (2. Kor. 2: 11).

Kreikankielinen sanan, joka on käännetty “päästä voitolle” parempi käännös olisi “pyrkiä hyötymään”. Paavalin ajatus on se, että anteeksiantamus on se vedenjakaja jolloin vihollisemme joutuu häviämään tai saa voiton. Voitto hänelle tulee niiden ihmisten kautta, jotka pitävät kaunasta kiinni – juuri anteeksiantamaton mieli on kanava, jota vihollisemme käyttää.

Korinttin seurakunnassa oli tapahtunut ilmeinen ja vakava synti. Ilmeisesti aikaisemmassa kirjeessä käsitellään asiaa ja silloin Paavalin neuvo oli syntiä tehneen sulkeminen yhteyden ulkopuolelle. Ohjeen tarkoitus oli auttaa ko henkilöä näkemään vaarallinen tilansa ja tarttumaan kiinni Jeesuksen armoon. Tämä näyttääkin onnistuneen.

Mutta jotkut seurakuntalaiset taisivat jäädä vikoilevalle mielelle. Juuri heitä Paavali opastaa yhtä selvin sanoin kuin langennutta aikaisemmin. Nyt oli aika antaa anteeksi – muuten Saatana hyötyisi heistä. Miten? Niin, että yksi seurakuntalaisista jäisi huonommuuden ja syyllisyyden tunnossaan ulkopuoliseksi. Jos Saatana onnistuisi repimään yhden lampaan laumasta erilleen, se olisi voittaja.

Anteeksiantaminen ei ole ollenkaan helppo asia. Mutta joskus voi olla niinkin, ettemme edes halua antaa anteeksi. Joskus vikoileva mieli tuntuu antoisammalta? Sitä paitsi ehkä kaunan kohteemme todella ansaitsee vihamme?

Isossa kuvassa on hyvä muistaa, että meillä on yksi yhteinen vihollinen. Hänen päämääränsä on aina sama: erottaa yksi ihminen Jeesuksen Kristuksen yhteydestä. Jumalan päämäärä on täysin päinvastainen. Pyritään yhtymään Hänen tavoitteeseen ja armahdetaan toisiamme. Iso kuva toimii myös pienemmässä kuvassa.

One thought on “Ovela mutta sama juoni

  1. Tosi tärkeä aihe.Kiitos!Tästä saisi olla opetusta enemmänkin.Tämä on nii vaikea asia itsellekin ja vie helposti mielenrauhan.Ja miten paljon meillä on näitä rikkoutuneita välejä esim.perheidemme kanssa.Se tuntuu pahalta ja tuo kaunan piilottaminen sydämeen on niin helppoa ja salaista.Tapahtuu kuin luonnostaan mutta rauhan se vie.Ja mitä on se voima,apu mitä Jla antaa kun itse haluaisi antaa jo anteeksi.Joku opetussarja asiasta syksylle ois myös tosi kiva👍Aurinkoisen kesäloman toivotuksin🌞⛵🌻🛶

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: