Lupa myrskylle

“Simon, Simon! Saatana on tavoitellut teitä valtaansa seuloakseen teitä niin kuin viljaa.” (Luuk. 22: 31).

Raamatun aikaan vilja heitettiin puisella haarukalla tai lapiolla ilmaan jotta siihen sekoittuneet akanat lentäisivät kevyempinä tuulen mukana erilleen. Painavampi vilja putoaisi maahan.

Jeesus ennusti Pietarin tulevan kokemaan jotain samaa; Hänen elämänsä joutuisi tiukkaan ravisteluun.

Jeesus ei sanonut rukoilevansa sitä, ettei seulontaa tulisi. Hän ei myöskään kertonut rukoilevansa estääkseen Pietarin tylyä lankeamista. Ei, Hän rukoili, jotta koetuksen jälkeen Pietarin usko säilyisi.

Ajattelen kolmipiikkistä haarukkaa, joka tunkeutuu elämäni syviin perustuksiin. Rakkaimmat sieluni aarteet lentävät ilmaan ja joudun itkien hyvästelemään tuulen vietäviksi asiat, joita ilman en kuvitellut voivani elää.

Pietarin vahvuus särkyi. Hänestä tuli tarvitseva mies ja juuri siksi heikko kantamaan vahvaa sanomaa. Kristuksen rakkaus oli jäänyt jäljelle koetusten jälkeen. Se pääsi valloittamaan myrskyn läpikäyneen apostolin.

Onko sinunkin elämässäsi annettu taivaallinen lupa seulonnalle? Muista, että kaikki tapahtuu tarkoin valvotusti ja Jeesuksen rukouksen tahtiin. Kun myrsky hellittää, saat vahvistaa veljiäsi ja siskojasi.

One thought on “Lupa myrskylle

  1. Kiitos. Oli varmastikin Herran armoa löytää tämä teksti tähän kohtaan. Oli tarve juuri tällaiselle rohkaisulle. Varsinkin, kun otetaan huomioon se, että olen silloin tällöin puhuja seurakunnassani, sekä Turussa että Salossa.

Kommentoi tätä julkaisua

%d bloggaajaa tykkää tästä: